Przewody WN, świece, oraz malutki problem z el. szybami
-
No więc mój tiktak domaga się wymiany (po prawie 10 latach) świec zapłonowych, oraz przewodów wysokiego napięcia. Jakie byście polecili, dobre i w miarę tanie, gdyż jako uczeń szkoły średniej mam ograniczone fundusze
Druga sprawa dotyczy szyb elektrycznych. Ostatnio zaczęły strasznie wolno działać, myślę, że wystarczy nasmarować prowadnicę, silniczek i styki, ale nie wiem czym. Dodatkowo przednia, lewa szyba zaczęła ostatnio podczas zamykania zamykać się krzywo, przez co tworzy się szczelina, czy można to jakoś wyregulować, czy może jakiś element uległ naturalnemu zużyciu?
-
No więc mój tiktak domaga się
wymiany (po prawie 10 latach) świec zapłonowych, oraz przewodów wysokiego napięcia. Jakie
byście polecili, dobre i w miarę tanie, gdyż jako uczeń szkoły średniej mam ograniczone
fundusze
Druga sprawa dotyczy szyb
elektrycznych. Ostatnio zaczęły strasznie wolno działać, myślę, że wystarczy nasmarować
prowadnicę, silniczek i styki, ale nie wiem czym. Dodatkowo przednia, lewa szyba zaczęła
ostatnio podczas zamykania zamykać się krzywo, przez co tworzy się szczelina, czy można to
jakoś wyregulować, czy może jakiś element uległ naturalnemu zużyciu?Zadałeś akurat pytania, na które jest naprawdę masę odpowiedzi w archiwum... Co do kabli i świec nie będę się wypowiadał, bo całkiem niedawno temat był poruszany. Zachęcam do korzystania z wyszukiwarki.
-
Masz samochód a cię nie stać na jego utrzymanie to w takim razie weź je od razu sprzedaj.
Cud że na benzynę masz.
A jak chcesz to świece i kable dobrej jakości -
byście polecili, dobre i w miarę tanie, gdyż jako uczeń szkoły średniej mam ograniczone
funduszeTanie, to najczęściej znaczy kiepskie. Spróbuj kable firmy Sentech.
prowadnicę, silniczek i styki, ale nie wiem czym.
Prowadnice - silikon w sprayu. Do silniczka możesz się czepiać jak nie pomoże smarowanie prowadnic, styki sobie całkiem odpuść.
ostatnio podczas zamykania zamykać się krzywo, przez co tworzy się szczelina, czy można to
jakoś wyregulować, czy może jakiś element uległ naturalnemu zużyciu?Jak koledzy pisali, archiwum, to na prawdę pożyteczna rzecz, wszystkiego można się dowiedzieć.Żebys się nie zapracował Masz. Chris się kiedyś napracował podwójnie, wyregulował szybki i skrobnął mały manual z fotkami.
-
Tanie, to najczęściej znaczy
kiepskie. Spróbuj kable firmy Sentech.
Prowadnice - silikon w
sprayu. Do silniczka możesz się czepiać jak nie pomoże smarowanie prowadnic, styki sobie
całkiem odpuść.
Jak koledzy pisali, archiwum,
to na prawdę pożyteczna rzecz, wszystkiego można się dowiedzieć.Żebys się nie zapracował
Masz.
Chris się kiedyś napracował podwójnie, wyregulował szybki i skrobnął mały manual z fotkami.Dzięki wielkie, nie żeby nie było, że nie korzystam z szukajki, ale widocznie złe hasła wpisywałem, bo tego nie mogłem znaleźć . Jeszcze raz wielkie dzięki