Dziwne piski z przedniego koła
-
Witam po dość długiej nie obecności muszę znowu zwrócić się do was drodzy Tico-maniacy o pomoc, a mianowicie.
Od pewnego czasu tzn. od 2 dni gdy jadę z prędkością do 35km/h słyszę popiskiwania w kole po stronie pasażera, gdy przekroczę prędkość 35-40km/h piski ustają. Tak dręczy mnie co to może być, czy klocki hamulcowe są za blisko tarczy i się ocierają? raczej nie bo klocki mają już ponad pół roku od momentu wymiany, i na pewno się ułożyły a poza tym po długiej jeździe tarcze nie są zagrzane. Pomyślałem że to może łożyska? ale nie łożyska były wymienione na nowe 3 miesiące temu. Może to przegub? ale on chyba daje znać o sobie w inny sposób niż popiskiwanie. Teraz nie wiem co to może być? może coś się przestawiło jak tydzień temu wymieniałem przewód hamulcowy w tylnej części auta (od kolektora do giętkiego wężyka)?, a może jednak to te łożyska? auto stało z podniesionym tyłkiem przez około 18 godzin i może wtedy w jakiś sposób się coś stało z łożyskiem? No nie wiem, może ktoś z Was pomoże i podpowie co to może być? dodam że z zewnątrz o koło się nic nie ociera, popiskiwanie przypomina troszę dźwięk jaki miałem po założeniu opon firestone, ale tam ten dźwięk słyszalny był tylko podczas kręcenia kołami w miejscu, tak jak mogłem tak Wam naświetliłem sytuację jeśli ktoś wie co może być przyczyną tego popiskiwania poproszę o pomoc.
Pozdrawiam
UQASH