Nie swieca kontrolki i nie ma iskry;/
-
Witam.Jestem tu nawy wiec najpierw chciałbym się przywitać z wszystkimi;)Moj problem jest następujący jechałem sobie Tikaczem nagle strzelił dwa razy i zgasł później już nie świeciły się kontrolki na desce rozdzielczej i chyba przez to nie ma iskry;/Szukalem głównego bezpiecznika kolo serwa i akumulatora ale tam żadnego nie ma;/Moze macie jakieś pomysły co to mogło pójść lub jak to wszystko sprawdzić dodam ze samochód jet w lpg.PZDR
-
Skoro w ogóle nie masz iskry to albo masz problem z bezpiecznikiem (główny lub skrzynka) albo problem z akumulatorem
-
A wiesz może dokładnie gdzie jest ten główny bezpiecznik bo ja nie moglem go znaleźć;/ a bezpieczniki w skrzynce są dobre a i dodam ze akumulator jest dobry bo światła świeca radio gra.
-
A wiesz może dokładnie gdzie
jest ten główny bezpiecznik bo ja nie moglem go znaleźć;/w tym temacie masz pokazane gdzie on się znajduje
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=903684&an= -
Po patrzyłem teraz dobrze i okazało się ze poszedł bezpiecznik w puszce.Wymieniłem rozpaliłem samochód i znowu zgasł bo się przepalił ale to od zwarcia bo zauważyłem iskry w pobliżu alternatora.
-
Po patrzyłem teraz dobrze i
okazało się ze poszedł bezpiecznik w puszce.Wymieniłem rozpaliłem samochód i znowu zgasł boNie rozpalaj samochodu, bo moze sie to zle skonczyc
się przepalił ale to od zwarcia bo zauważyłem iskry w pobliżu alternatora.
W takim razie do sprawdzenia polaczenia elektrycze (wiazka) w okolicy alternatora.
P.S
Warto bylo by sie przywitac w stosownym watku, napisz tez cos wiecej o sobie, skad jestes itp