Światło STOP w spojlerze
-
A może zrobisz po prostu tak,
jak ja? Lampa nie za duża, nie za mała... Widoczna dla jadących z tyłu... Dużo prądu nie żre
(3 x 15 W),Ha!
Mam identyczną
Trzy żarówki w niej zamontowane naprawdę dają bardzo fajny efekt - z bardzo daleka jest ten trzeci STOP widocznyAha - od 11 lat ani jedna
żarówka się nie przepaliła (no, ale to nie jest zasługa samej lampki ).U mnie tak samo
-
Ha!
Mam identyczną
Trzy żarówki w niej
zamontowane naprawdę dają bardzo fajny efekt - z bardzo daleka jest ten trzeci STOP widocznyA ja mam oryginalnie zagracającą tylnią półkę
U mnie tak samo
me2
-
Oczywiście!
... o ile ktoś się
rzeczywiście uprze na montaż w spojlerze. Te elementy są wąskie, więc trudności, o których
piszesz, będą nieuniknione.Ja się nie upierałem , tylko spodobało mi się umieszczenie(fabrycznie) tego trzeciego światła w niektórych samochodach zachodnich, postanowiłem więc zrobić to w Tico.Koszt nieodczuwalny a reszta to własna robocizna.
Montaż za szybą tylną daje nam większe możliwości wyboru.
Tylko przeszkadza (utrudnia czasami) załadunek nietypowych przedmiotów,bo wystaje w światło otworu załadunkowego.Łatwo wtedy uszkodzić lampę.
Lars, czy musiałeś już wymieniać diody w swoich konstrukcjach? Jak często (średnio statystycznie) one się potrafią przepalać?
Jeszcze się żadna dioda nie przepaliła(i dobrze ,bo wymagało by to demontażu przyklejonej na stałe w spoilerze lampy a to by było kłopotliwe-poważna wada tego mojego sposobu).
A może zrobisz po prostu tak,jak ja ?
Teraz już za późno na powrót i ponowne przerabiania spoilera.Raczej jestem skłonny do założenia nowej lampy(demontowanej od strony zewnętrznej), co wyeliminuje wady zauważone w użytkowaniu obecnego rozwiązania.
-
Czy te śruby są fabryczne,
czy też założone zostały w miejsce urwanych zatrzasków plastikowych ? Bo katalog przewiduje
plastiki a śruby stalowe(4 szt.) są tylko na zewnętrznej stronie spoilera.Sruby sa fabryczne, stad moje zdziwienie