[tico]słaba moc silnika i szarpanie w czasie jazdy.
-
Witam wszystkich mam nadzieje ze ktos mi tu pomoze mój ticus straszne słabo mi przyspiesza i niemoge nim przekroczyc setki a poza tym szarpie mi w czasie jazdy wymieniłem juz pompe paliwową i nadal nic nie pomaga niewiem co mam zrobic pozdrawiam . Nic nie robiłem poza wymiana pompy termostat przy okazji wymieniłem swiece sa czarne LPG brak rok97 przebieg 65tys .dzieki za pomoc
Zgadza sie nie był wymieniony przez 12 lat myslisz ze tego jest przyczyna ? -
1. Przejrzyj podobne tematy i związane z nimi problemy.
2. Więcej szczegółów na temat auta. Przebieg, rocznik, kiedy był rozrząd robiony, LPG itp.
3. Możesz mieć albo rozregulowane zawory albo rozrząd CI się przestawił, albo źle ustawiony zapłon. -
SZCZEGÓŁY, SZCZEGÓŁY, SZCZEGÓŁY!!!
Bez nich nawet ci Pan Bóg nie pomoże =/
Napisz coś więcej np: przebieg czy jest LPG czy nie i takie inne, lub tez czy coś ostatnio wymieniałeś! -
Witam wszystkich mam nadzieje
ze ktos mi tu pomoze mój ticus straszne słabo mi przyspiesza i niemoge nim przekroczyc setki a
poza tym szarpie mi w czasie jazdy wymieniłem juz pompe paliwową i nadal nic nie pomaga
niewiem co mam zrobic pozdrawiam .Rozrząd był robiony ostatnio?
Felgi się nie grzeją(nie są gorące!) po przejechaniu kilkunastu kilometrów? -
Poza wymiana pompy nic nie robiłem rocznik 97 przebieg 65kkm koła sie nie grzeja ,robiłem niedawno chamulce wiec ta opcja odpada.
-
Poza wymiana pompy nic nie
robiłem rocznik 97 przebieg 65kkm koła sie nie grzeja ,robiłem niedawno chamulce wiec ta opcja
odpada.Rozrząd nie był wymieniany przez przeszło 12 lat? :totalszok:
-
Rozrząd wymieniamy co 4lat badz 60tys przebiegu, jesli jeździ sie mało to trzeba co te 4 lata wymieniać, ja na fabrycznym pasku jezdziłem prawie 9 lat i tej jesieni wymieniłem. Szczeście ze nie strzelił mi w czasie podrózy tego lata. Tak wiec jesli miałes robioną pompę wody to i rozrząd był ruszony. Tak wiec mozliwe ze ci rozrząd o jeden czy dwa ząbki przestawili...
-
Rozrząd wymieniamy co 4lat
badz 60tys przebiegu, jesli jeździ sie mało to trzeba co te 4 lata wymieniać, ja na fabrycznym
pasku jezdziłem prawie 9 lat i tej jesieni wymieniłem. Szczeście ze nie strzelił mi w czasie
podrózy tego lata. Tak wiec jesli miałes robioną pompę wody to i rozrząd był ruszony. Tak wiec
mozliwe ze ci rozrząd o jeden czy dwa ząbki przestawili...Kolega mówiąc o pompie miał na myśli chyba pompę paliwa.Wnioskuję to na podstawie pierwszego posta gdzie o tym wspomniał.
O rozrządzie nic nie wspomina -
Poza wymiana pompy nic nie
robiłem rocznik 97 przebieg 65kkm koła sie nie grzeja ,robiłem niedawno chamulce wiec ta opcja
odpada.A jaką pompę masz na myśli ?
-
Kolega mówiąc o pompie miał
na myśli chyba pompę paliwa.Wnioskuję to na podstawie pierwszego posta gdzie o tym wspomniał.
O rozrządzie nic nie wspominaMasz rację, ale pompy są trzy i lepiej sie upewnić o którą chodzi
-
A jaką pompę masz na myśli ?
Pompę paliwowa tak jest w 1 poście
-
Pompę paliwowa tak jest w 1
pościeNie zauważyłem tej informacji w pierwszym poście
Ale może warto sprawdzić skład mieszanki bo coś pisał w pierwszym poście że ma czarne świece. -
Nie zauważyłem tej informacji
w pierwszym poście
Ale może warto sprawdzić
skład mieszanki bo coś pisał w pierwszym poście że ma czarne świece.I 12 letni pasek rozrządu od tego bym zaczynał ( nie wiadomo ile się wyciągnął przez lata) , przy okazji regulacja zaworów , ewentualna wymiana świec i przewodów wysokiego napięcia jeśli są tak samo stare
Dopiero potem ruszałbym gaźnik .