[tico]słaba moc silnika i szarpanie w czasie jazdy.
-
SZCZEGÓŁY, SZCZEGÓŁY, SZCZEGÓŁY!!!
Bez nich nawet ci Pan Bóg nie pomoże =/
Napisz coś więcej np: przebieg czy jest LPG czy nie i takie inne, lub tez czy coś ostatnio wymieniałeś! -
Witam wszystkich mam nadzieje
ze ktos mi tu pomoze mój ticus straszne słabo mi przyspiesza i niemoge nim przekroczyc setki a
poza tym szarpie mi w czasie jazdy wymieniłem juz pompe paliwową i nadal nic nie pomaga
niewiem co mam zrobic pozdrawiam .Rozrząd był robiony ostatnio?
Felgi się nie grzeją(nie są gorące!) po przejechaniu kilkunastu kilometrów? -
Poza wymiana pompy nic nie robiłem rocznik 97 przebieg 65kkm koła sie nie grzeja ,robiłem niedawno chamulce wiec ta opcja odpada.
-
Poza wymiana pompy nic nie
robiłem rocznik 97 przebieg 65kkm koła sie nie grzeja ,robiłem niedawno chamulce wiec ta opcja
odpada.Rozrząd nie był wymieniany przez przeszło 12 lat? :totalszok:
-
Rozrząd wymieniamy co 4lat badz 60tys przebiegu, jesli jeździ sie mało to trzeba co te 4 lata wymieniać, ja na fabrycznym pasku jezdziłem prawie 9 lat i tej jesieni wymieniłem. Szczeście ze nie strzelił mi w czasie podrózy tego lata. Tak wiec jesli miałes robioną pompę wody to i rozrząd był ruszony. Tak wiec mozliwe ze ci rozrząd o jeden czy dwa ząbki przestawili...
-
Rozrząd wymieniamy co 4lat
badz 60tys przebiegu, jesli jeździ sie mało to trzeba co te 4 lata wymieniać, ja na fabrycznym
pasku jezdziłem prawie 9 lat i tej jesieni wymieniłem. Szczeście ze nie strzelił mi w czasie
podrózy tego lata. Tak wiec jesli miałes robioną pompę wody to i rozrząd był ruszony. Tak wiec
mozliwe ze ci rozrząd o jeden czy dwa ząbki przestawili...Kolega mówiąc o pompie miał na myśli chyba pompę paliwa.Wnioskuję to na podstawie pierwszego posta gdzie o tym wspomniał.
O rozrządzie nic nie wspomina -
Poza wymiana pompy nic nie
robiłem rocznik 97 przebieg 65kkm koła sie nie grzeja ,robiłem niedawno chamulce wiec ta opcja
odpada.A jaką pompę masz na myśli ?
-
Kolega mówiąc o pompie miał
na myśli chyba pompę paliwa.Wnioskuję to na podstawie pierwszego posta gdzie o tym wspomniał.
O rozrządzie nic nie wspominaMasz rację, ale pompy są trzy i lepiej sie upewnić o którą chodzi
-
A jaką pompę masz na myśli ?
Pompę paliwowa tak jest w 1 poście
-
Pompę paliwowa tak jest w 1
pościeNie zauważyłem tej informacji w pierwszym poście
Ale może warto sprawdzić skład mieszanki bo coś pisał w pierwszym poście że ma czarne świece. -
Nie zauważyłem tej informacji
w pierwszym poście
Ale może warto sprawdzić
skład mieszanki bo coś pisał w pierwszym poście że ma czarne świece.I 12 letni pasek rozrządu od tego bym zaczynał ( nie wiadomo ile się wyciągnął przez lata) , przy okazji regulacja zaworów , ewentualna wymiana świec i przewodów wysokiego napięcia jeśli są tak samo stare
Dopiero potem ruszałbym gaźnik .