Problem ze sprzęgłem
-
Ale kupuję kompletne
sprzęgło, to mam coś dokupić czy nie bo szczerze to nie wiem.A co jest w tym, konkretnym komplecie ? Przeważnie jest to tarcza dociskowa, tarcza sprzęgła i łożysko wyciskowe sprzęgła.Te dodatkowe elementy które wymieniłem to powinny być przy okazji zdemontowania skrzyni dokładnie sprawdzone i wymienione, aby ponownie nie było potrzeby jej demontowania. Mam na myśli simering tylny wału,simering wałka sprzęgłowego skrzyni,łożysko wałka sprzęgłowego.Jednak jeżeli na 100% te elementy są sprawne,tzn.brak śladów wycieku oleju a łożysko
wałka sprzęgłowego nie jest wybite, to można tego nie ruszać, ale to już zależy od Ciebie. -
O linkę może być spokojny bo była wymieniona niedawno
-
O linkę może być spokojny bo
była wymieniona niedawnoNo to jeden wydatek mniej
-
No to jeden wydatek mniej
sprzęgło kupione i czeka na wymianę razem z resztą
trochę się tego uzbierało -
sprzęgło kupione i czeka na
wymianę razem z resztą
trochę się tego uzbierałoA na co sie jeszcze zdecydowałeś ?
-
A na co sie jeszcze
zdecydowałeś ?paski, filtry oleje, regulacja luzu zaworowego czyszczenie zaworu PCV i chyba tyle
-
paski, filtry oleje,
regulacja luzu zaworowego czyszczenie zaworu PCV i chyba tyleTo pasek rozrządu też wymieniasz ?
-
To pasek rozrządu też
wymieniasz ?a to tak przy okazji sobie wymienię póki mam dostęp do podnośnika i profesjonalnych mechaników
-
a to tak przy okazji sobie
wymienię póki mam dostęp do podnośnika i profesjonalnych mechanikówJeżeli już jego pora, to słuszna decyzja !Kiedyś marzyłem o takim garażu z podnośnikiem ......
-
no i zrobione... okazało się że jestem głupi i nie potrzebnie wymieniłem sprzęgło bo było w bardzo dobrym stanie. Wystarczyło podciągnąć na lince i by było. Na przyszłość na początku zawsze pamiętajcie że najpierw podciągać na lince a potem dopiero sprzęgło
Pozdrawiam. -
Pisałem Ci na jednym z początkowych wątków na temat linki.
-
Pisałem Ci na jednym z
początkowych wątków na temat linki.i trzeba było posłuchać. no nic, człowiek uczy się na błędach
-
Wniosek z tego jeden. Tico ma bardzo dobre sprzęgła
-
Wniosek z tego jeden. Tico ma
bardzo dobre sprzęgłaNo dokładnie tak