Problem ze sprzęgłem
-
Witam
A no nic nie robiłem ze sprzęgłem, a kiedy kupiłem tico to miało 64 000km przejechane. Wydaje mi się że Valeo robi dobre sprzęgła, więc może warto by się zastanowić. -
Witam
A no nic nie robiłem ze
sprzęgłem, a kiedy kupiłem tico to miało 64 000km przejechane. Wydaje mi się że Valeo robi
dobre sprzęgła, więc może warto by się zastanowić.w sobotę będę wymieniał sprzęgło to się wszystko okaże i wstawię fotki jak wygląda nowe sprzęgło a jak to moje zapewne zużyte na maksa
-
Sam będziesz wymieniać sprzęgło?
-
Mój Ticolec szarpał jak go kupiłem lecz powodem była linka która już ledwo zipała. Najlepsze że sprzedawca mi powiedział " to tylko pedał tak skrzypi ".
-
w sobotę będę wymieniał
sprzęgło to się wszystko okaże i wstawię fotki jak wygląda nowe sprzęgło a jak to moje zapewne
zużyte na maksaZ wymianą sprzęgła sporo roboty. Na wszelki wypadek(aby się upewnić) może warto najpierw wymienić
linkę sprzęgła (mały koszt i prosta robota),co pozwoli potwierdzić uszkodzenie sprzęgła. -
w sobotę będę wymieniał
sprzęgło to się wszystko okaże i wstawię fotki jak wygląda nowe sprzęgło a jak to moje zapewne
zużyte na maksaPS.Jeżeli już dojdzie do wymiany sprzęgła, to przy okazji warto wymienić łożysko wyciskowe,
łożysko wałka sprzęgłowego(to zamontowane w kole zamachowym), oraz tylny simering wału korbowego.
Ja wymieniałem też pierścień uszczelniający w skrzyni biegów. -
jeżeli chodzi o sprzęgło to ma aż 171000 przebiegu i ja bym wolał wymienić ale jeśli chodzi o wymianę sprzęgła to nie beędzie problemu bo mi mechanik pomoże bo będę to robił w autoryzowanym serwisie innej marki w którym sobie dorabiam także lajcik bo zawsze mogę liczyć na pomoc
Ale kupuję kompletne sprzęgło, to mam coś dokupić czy nie bo szczerze to nie wiem. -
jeżeli chodzi o sprzęgło to
ma aż 171000 przebiegu i ja bym wolał wymienić ale jeśli chodzi o wymianę sprzęgła to nie
beędzie problemu bo mi mechanik pomoże bo będę to robił w autoryzowanym serwisie innej marki w
którym sobie dorabiam także lajcik bo zawsze mogę liczyć na pomoc
Ale kupuję kompletne
sprzęgło, to mam coś dokupić czy nie bo szczerze to nie wiem.Tylko nie wiadomo do kogo kierujesz swoją odpowiedź-pytanie.
-
Tylko nie wiadomo do kogo
kierujesz swoją odpowiedź-pytanie.do ciebie Lars tylko zapomniałem dać cytat
-
do ciebie Lars tylko
zapomniałem dać cytatKlikaj guzik "Cytuj" przy poście, na którego odpowiadasz
Jeśli nie potrzebujesz cytowania to klikaj przycisk "odpowiedz", również przy poście, którego dotyczy Twoja odpowiedź Niektórzy ogladają forum w drzewku i im to robi różnicęP.S. Jak już cytujesz, to staraj się skracać cytaty do meritum, a wszyscy będą zadowoleni
-
Ale kupuję kompletne
sprzęgło, to mam coś dokupić czy nie bo szczerze to nie wiem.A co jest w tym, konkretnym komplecie ? Przeważnie jest to tarcza dociskowa, tarcza sprzęgła i łożysko wyciskowe sprzęgła.Te dodatkowe elementy które wymieniłem to powinny być przy okazji zdemontowania skrzyni dokładnie sprawdzone i wymienione, aby ponownie nie było potrzeby jej demontowania. Mam na myśli simering tylny wału,simering wałka sprzęgłowego skrzyni,łożysko wałka sprzęgłowego.Jednak jeżeli na 100% te elementy są sprawne,tzn.brak śladów wycieku oleju a łożysko
wałka sprzęgłowego nie jest wybite, to można tego nie ruszać, ale to już zależy od Ciebie. -
O linkę może być spokojny bo była wymieniona niedawno
-
O linkę może być spokojny bo
była wymieniona niedawnoNo to jeden wydatek mniej
-
No to jeden wydatek mniej
sprzęgło kupione i czeka na wymianę razem z resztą
trochę się tego uzbierało -
sprzęgło kupione i czeka na
wymianę razem z resztą
trochę się tego uzbierałoA na co sie jeszcze zdecydowałeś ?
-
A na co sie jeszcze
zdecydowałeś ?paski, filtry oleje, regulacja luzu zaworowego czyszczenie zaworu PCV i chyba tyle
-
paski, filtry oleje,
regulacja luzu zaworowego czyszczenie zaworu PCV i chyba tyleTo pasek rozrządu też wymieniasz ?
-
To pasek rozrządu też
wymieniasz ?a to tak przy okazji sobie wymienię póki mam dostęp do podnośnika i profesjonalnych mechaników
-
a to tak przy okazji sobie
wymienię póki mam dostęp do podnośnika i profesjonalnych mechanikówJeżeli już jego pora, to słuszna decyzja !Kiedyś marzyłem o takim garażu z podnośnikiem ......
-
no i zrobione... okazało się że jestem głupi i nie potrzebnie wymieniłem sprzęgło bo było w bardzo dobrym stanie. Wystarczyło podciągnąć na lince i by było. Na przyszłość na początku zawsze pamiętajcie że najpierw podciągać na lince a potem dopiero sprzęgło
Pozdrawiam.