Co dziś "dłubałem" w Tico edycja 3
-
przyczepią to jak poprawisz podjeżdżasz już bez płacenia (a mogliby kasować jeszcze raz, bo
płaci się za przegląd a nie za pieczątkę)Racja Ale wtedy juz chyba nie mieli by tak wielu stalych klientow
-
A ja dziś zakleiłem dziurę w podłodzę !
Cały czas po stronie pasażera miałem mokrą podłogę . Powoli zaczynało już to wydawać nie przyjemny zapach ... Jako że zaczęły się ferie w pomorskim dziś znowu spędziłem dzień przy aucie . Nie mam migomatu ruch poszedł kawałek blachy , sylikon hamerait i taśma aluminiowa. Mam nadzieje że trochę to wytrzyma , bo wyprałem tapicerkę , położyłem nowe dywaniki, szkoda jak by się zalały
-
Mam nadzieje że trochę to
wytrzyma , bo wyprałem tapicerkę , położyłem nowe dywaniki, szkoda jak by się zalałyJesli nie jezdzisz w extremalnych warunkach, czyli nie ocierasz podloga np o snieg, nie jest ona narazona na bezposrednie uszkodzenia mechaniczne - to naprawa tak powinna jakis czas wytrzymac
-
Dzisiaj Tico przeszło wymianę oleju,filtra oleju(nie wiadomo czemu troszkę mniejszy od poprzedniego ) i powietrza.Dodatkowo przeczyściłem zawór PCV,który nie był znowu tak zabrudzony.Zauważyłem że lekko przepuszcza powietrze(w złą stronę) więc w najbliższym czasie go wymienię.
-
Dzisiaj Tico przeszło wymianę
oleju,filtra oleju(nie wiadomo czemu troszkę mniejszy od poprzedniego ) i
powietrza.Dodatkowo przeczyściłem zawór PCV,który nie był znowu tak zabrudzony.Zauważyłem że
lekko przepuszcza powietrze(w złą stronę) więc w najbliższym czasie go wymienię.Też to zauważyłem, powiem tak, że nie robi to najmniejszej różnicy, miałem kilka rodzajów filtrów oleju, od filtrona, przez oryginalny GM, po koreański zamiennik za 9zł. Poza wielkością niczym się nie różniły - średnica otworu ta sama
-
1. Ja ostatnio podjechałem na regulację gaźnika.
2. Wymieniłem świece.
3. Zamontowałem głośniki w przednich drzwiach: półki (kieszenie) od renault 19, głośniki Blaupunkt Gtx-663. Dosyć ładnie to gra na radiu Pioneer deh-1120. -
No to korzystając z chwili czasu i ładnej pogody postanowiłem zamontować w końcu konsolete, podświetlenie 2x dioda zielona z wyłącznikiem i przy okazji zrobiłem jednodiodowe podświetlenie schowka też z wyłącznikiem (zobaczymy jak to będzie świecić w ciemności
-
Wymiana żarówek: podświetlenia nawiewu i popielniczki.
-
Pogoda dopisuje to zabrałem się dziś za wymianę pompy paliwa - oryginalna wytrzymała 10 lat to Ticuś otrzymał taką samą Naprawiony również tylni spryskiwacz ( pękł wężyk ) oraz zamontowana kieszeń w prawych drzwiach - dodatkowe miejsce na drobiazgi zawsze się przyda
-
Ja dzisiaj wymienilem zarowke podswietlenia regulacji ogrzewania Zdemontowalem zaslepke chlodnicy, dopompowalem kola, uzupelnilem plyn zimowy. Na kanale obejrzalem spod auta.. po zimie mam 2 oslony przegubow do wymiany, a to za sprawa lodu na wahaczach.
-
Dzisiaj w mojej Bestii wymieniłem kable, świece, filtr paliwa (chyba się wylało z pół litra paliwa) oraz wymontowałem alarm który mnie tak strasznie wkurzał.
Pozdrawiam =) -
Dziś wymiana lewego przegubu i jest już dobrze, ale chyba mi się zdaję że też zaczyna hałasować prawy ..;/
-
Odkurzenie auta, dolanie płynu chłodniczego oraz posmarowanie tego dzyndzla który musimy docisnąć aby maskę podnieść do góry gdy jest już otwarta przez linkę, nie wiem jak to nazwać, w każdym razie ta cała sprężynka już była w takim stanie że ta cała rączka nie wracała do swojej pozycji.
-
Wymiana akumulatora z "dedykowanego" na taki o standardowych wymiarach - nieco niższy, za to szerszy i dłuższy.
Wszedł bez problemu, wymagana była jedynie wymiana klem na uniwersalne. -
Wczoraj byłem o krok o wymianę takacza na golfa 3 ale do transakcji nie doszło więc tikacz jeszcze u mnie pojeździ
-
Wczoraj byłem o krok o
wymianę takacza na golfa 3Od razu zacząłbyś doceniać tikacza...
-
Ciąg dalszy poszukiwać następcy tikulca, oglądałem lanosa stan "dobry" ... na wejście widzę dziurę w progu biegi wchodzą gorzej niż w tikulcu a ja głupi narzekałem cena 7100
Następny pacjent Fiestka ... przytulnie jak w koreańskim maluchu, czyli znajomo skrzynia oki, opony tylko letnie, błotnik jakiś krzywy z rudą .. o nie znowu ruda centralny nie działa, przebieg 280 tys. cena 6500 grzecznie podziękowałemWsiadłem do tiktaka który od razu zamruczał i wydawał mi się autem idealnym
-
Wymiana przerywacza kierunkowskazów.
BTW - jeśli kierunkowskazy zaczną Wam migać (a wcześniej świecić światłem "ciągłym") dopiero po pracującej przez kilka minut dmuchawie w pozycji "na nogi", to znak, że do wymiany jest w/w ustrojstwo
-
Ja wymieniłem przeguby i końcówkę drążka kierowniczego (obie strony) ale znów coś mi zaczyna strzelać przy maksymalnym skręcie i mocniejszym obciążeniu ;/
-
Wymiana szczek hamulcowych. Okazalo sie tez, ze lewy cylinderek ciezko chodzil. Trzeba go bylo rozruszac.