pompa paliwa
-
witam
mam problem z pompa paliwa:) Mianowicie:
posiadam książkę "sam naprawiam tico" i tam radzono aby sprawdzić pompe tak: kupić przezroczysty szlauch (przewód gumowy) i włożyć go do butelki z benzyna i zobaczyć czy pompa ciągnie benzynę, sprawdziłem i działało okazało się ze mam do wymiany gumowe wężyki wymieniłem zapalił ale teraz znów nie działa podłączyłem znów szlauch przezroczysty i sprawdzałem jak mocna ciągnie ale gdy dotknąłem palcem to nie było zbytnio mocnego ssania nie wiem czy pompa powinna mocno zasysać? Czy słabo? Ostatecznie kupie nowa pompę ale chce się dowiedzieć czy to to:) -
słabo? Ostatecznie kupie nowa pompę ale chce się dowiedzieć czy
to to:)A skąd mamy wiedzieć, skoro nie wiemy, co spowodowało Twoje zainteresowanie właśnie pompą paliwa? Najczęstszym powodem wymiany pompy paliwa jest pęknięcie membrany, co powoduje wyciek oleju przez dziurkę z boku pompy.
-
A skąd mamy wiedzieć, skoro
nie wiemy, co spowodowało Twoje zainteresowanie właśnie pompą paliwa? Najczęstszym powodem
wymiany pompy paliwa jest pęknięcie membrany, co powoduje wyciek oleju przez dziurkę z boku
pompy.Sprawdzonym rozwiązaniem jest zamontowanie w miejsce oryginalnej pompy paliwa elektrycznej pompy przeponowej. Szczególnie warto to zrobić przy zasilaniu Pb/LPG.Odpada wtedy problem z olejem cieknącym z pompy.