stuki i puki z lewego przodu tico...
-
Pod warunkiem, że ma do tego odpowiednie miejsce
No właśnie, niby niewiele, a jednak dużo Muszę powiedzieć, że się jakoś tak wydelikaciłem, że teraz do każdej roboty przekraczającej 30 minut, szukam odpowiedniego miejsca, tzn. ciepłego, widnego i postronnego(wyjąwszy oczywiście sprawy awaryjne i zmianę kół)
- wymiana wahacza 50zł
- wymiana przegubu 50zł
No proszę, całkiem przyzwoicie , chociaż pamiętam, że ktoś narzekał jaki to Szczecin drogi
-
Sam wiesz ile może być powodów stukania w przednim zawieszeniu.
Moim zdaniem szymciak dobrze radzi, że sprawę warto rozpoznać na szarpaku i wtedy wymienić t y l k o element powodujący stuki. -
50 zł. za wymianę przegubu to cena dość przystepna, ale 50 zł.za wymiane wahacza to dość sporo. Jednak teraz pogoda zmusza do korzystania a warsztatów.
-
No właśnie, niby niewiele, a jednak dużo Muszę powiedzieć, że się jakoś tak wydelikaciłem, że teraz do każdej roboty przekraczającej 30 minut, szukam odpowiedniego miejsca, tzn. ciepłego, widnego i postronnego(wyjąwszy oczywiście
sprawy awaryjne i zmianę kół)Mnie robota nie straszna pod warunkiem, że jest gdzie robić
Wiosna, lato czy jesień bez różnicy pod warunkiem, że na łeb nie pada i jest min. 15st. na plusie
Gdybym miał chociaż garaż blaszany bez ogrzewania, to bym cały rok grzebałNo proszę, całkiem przyzwoicie , chociaż pamiętam, że ktoś narzekał jaki to Szczecin drogi
Oj nie wiem czy 50zł za 20 min roboty to niska cena
-
Wymiana wahacza w Świdnicy kosztowała mnie 61 zł, więc 50 zł, to dla mnie tanio.
-
Oj nie wiem czy 50zł za 20 min roboty to niska cena
Kiedyś znany był taki dowcip:
Na odludziu w drodze zepsuł się samochód(nie było wtedy komórek ), kierowca rad nierad na piechotkę poszedł do najbliższej wioski. Znalazł tam tylko kowala i prosi go o pomoc. Kowal wraz z właścicielem samochodu udał się na miejsce awarii. Długo oglądał silnik i drapał się po głowie, w końcu stuknął raz młotkiem i kazał odpalać. O dziwo samochód odpalił bez problemów. Zadowolony kierowca pro forma pyta, ile się należy?
100 zł - odpowiada kowal.
100 zł za jedno stuknięcie młotkiem? - oburza się kierowca.
Na to kowal:
Za uderzenie młotkiem, płaci pan 1 zł, a za to, że wiedziałem gdzie 99 zł.Liczy się fachowość i doświadczenie . Chyba wolisz gdy usterka zostanie szybko i sprawnie usunięta, niż gdy mechanik będzie cały czas pracował i mało z tego będzie wynikało.
Jak napisałem wyżej, dla mnie ta cena jest przystępna. -
Witam, też słyszałem opinie o walkach mechanika z wahaczem w tico. W moim przypadku poszło całkiem gładko. Żeby nie zakładać nowego tematu zapytam tu, czy jest możliwość zakupu wahacza który jest krótszy od oryginału? Mechanik powiedział, że mam zły wahacz założony (niby jest on od matiza) ?? ale wg katalogów matiz i tico mają te same. Odmówiono mi przez to ustawienia zbieżności. Wymieniłem również końcówki drążków, dlatego chciałem ustawić zbieżność. Jestem teraz w kropce. Może to wszystko dlatego bo ów nowy wahacz kosztował 35zł i był źle wykonany? Jeśli ktoś spotkał się z tym zjawiskiem, bardzo byłbym mu wdzięczny za jakiekolwiek 'oświecenie'
Jeździ się tragicznie, ale byłem przekonany że to kwestia tylko zbieżności, a nie kąta nachylenia koła 0.opozdrawiam
-
Witam
Witam
Wątek dla Nowych KLIKŻeby nie zakładać nowego tematu zapytam tu, czy jest możliwość zakupu wahacza który jest krótszy od oryginału?
Warto poszukac w archiwum (wahacz) bo temat z wahaczem był już wiele razy wałkowany.
Nie produkują raczej krótszych od "orginałów".Po prostu kupiłeś jakieś podróby i stąd są za długie.Jestem teraz w kropce. Może to wszystko dlatego bo ów nowy wahacz kosztował 35zł i był źle wykonany? Jeśli ktoś spotkał się z tym zjawiskiem, bardzo byłbym mu wdzięczny za jakiekolwiek 'oświecenie'
Jeśli masz te stare wahacze to porównaj je z tymi nowymi.Ja bym je oddał i poszukał takich które mają mniej więcej taką długośc jak stare.Widzę że coraz trudniej teraz o odpowiednie wahacze(odpowiednia długośc).Był kiedyś wątek o tym i ktoś pisał że chyba podobne są wahacze z Opla Agili.
Poczytaj w archiwum. -
Jest w Archiwum wątek o możliwości spotkania wahaczy innej długości, że tak się wyrażę - Szukać
-
Ja miałem takie objawy uszkodzenia wahacza, a dokładniej jego sworznia, że pukało przy ruszaniu, zmianie biegu bądź hamowaniu, czyli krótko mówiąc przy zmianie obciążenia. Wymieniłem końcówkę oraz owy wahacz i wszystkie gumy na przodzie. Jak na razie mam święty spokój. Niestety teraz znowu coś z tyłu puka ( dziurawe drogi się kłaniają ) i nie wiem co to jest. Sprężyny są całe i zdrowe.