kolumny głośnikowe na tylnej półce w tico
-
wygląda to równie śmiesznie co w tym maluchu
przepraszam, nie mogłęm się pows trzymać
-
Hehe szczerze mówiąc kompletna masakra : ) Niestety w samochodzie montuje się głośniki samochodowe. Każde inne to właśnie wiejski tuning.
-
nie gadajcie ze glosniki sa az takie drogie, ja wlasnie pare dni temu kupilem glosniki mds sonda za 99zl kto sie zna ten wie co to jest
-
Coś mnie naszło i
zamontowałem kolumienki do tyłu koło światła stopu, na przednie głośniki fabryczne
troszki słabo słychać.Wieś tańczy i śpiewa, ale że w zimie?
-
nie gadajcie ze
glosniki sa az takie drogie, ja wlasnie pare dni temu kupilem glosniki mds sonda za
99zl kto sie zna ten wie co to jestDokładnie. Ja kupiłem dwa z tyłu Blaupunkta - świetnie grają i z tego co pamiętam cena też oscylowała wokół 100 pln : )
-
wygląda to równie
śmiesznie co w tym maluchu- odkopujesz wątek z września '09 by wstawić jakieś wielgachne zdjęcie, które rozjeżdża forum
-
WITAM.
Coś mnie naszło i
zamontowałem kolumienki do tyłu koło światła stopu, na przednie głośniki fabryczne
troszki słabo słychać.
Ciekawy bajer,
niechciałem wycinać dziur i kupować głośników bo troche kosztują, a tak tylna półka
jest cała i wygląda to całkiem niezle. Jutro dam fotki...
oto foto://I ja witam !
Chyba pomyliłeś adresata. Jednak jak już jestem przy głosie, to moim zdaniem
takie ustawianie głośników ma sporo wad(o czym pisali Koledzy).
Co do wyglądu estetycznego nie wygląda to wg. mnie zbyt pięknie.
Jednak największą wadą jest zmniejszenie widoczności (martwego pola) miedzy
głośnikami a tylnymi słupkami, co może mieć znaczenie w razie jakiegoś wypadku
i konieczności orzeczenia biegłego, który to potwierdzi. -
wygląda to równie
śmiesznie co w tym maluchuPo 1. U mnie wygląda to lepiej, nie mam żadnych listewek poprzykręcanych, i co to mają być jakieć kolumny ? Szkoda że nie miał więcej
po 2. Stereo to ma być stereo , a nie jakieś małe "pierdułki", nie porównuj tej zmasakrowanej półki do mojej. -
Hehe szczerze
mówiąc kompletna masakra : ) Niestety w samochodzie montuje się głośniki
samochodowe. Każde inne to właśnie wiejski tuning.Niewiem gdzie jest jakiś paragraf zapisany mówiący, że muszą być głośniki ?? i dziurawić półkę póżniej ?
A skoro mówisz że to wiejski tunning, , to twoje zdanie. -
I ja witam ! Chyba pomyliłeś adresata. Jednak jak już jestem przy głosie, to moim zdaniem
takie ustawianie głośników ma sporo wad(o czym pisali Koledzy).
Co do wyglądu estetycznego nie wygląda to wg. mnie zbyt pięknie. Jednak największą wadą jest zmniejszenie widoczności (martwego pola)
miedzy głośnikami a tylnymi słupkami, co może mieć znaczenie w razie jakiegoś wypadku i konieczności orzeczenia biegłego, który to potwierdzi.Pomyliłem adresata ? nie kapuje...
Co do wyglądu to ma tak wyglądać, niechce się przecież szyby pozbyć, a napewno by tak było jakbym zamontował jakiego pioneer-a.
Może na zdjęciu tak wygląda, nie przeszkadza to wcale w widoczności (martwego pola), co innego jakby kolumny stały, ale nie stoją. -
Pomyliłem adresata
? nie kapuje...Bo nie wiem skąd się wziąłem w tym wątku
Co do wyglądu to ma
tak wyglądać, niechce się przecież szyby pozbyć, a napewno by tak było jakbym
zamontował jakiego pioneer-a.
Może na zdjęciu tak
wygląda, nie przeszkadza to wcale w widoczności (martwego pola), co innego jakby
kolumny stały, ale nie stoją.Może masz rację że to tylko wina zdjęcia. Albo ja mam dolnego zeza
-
Bo nie wiem skąd
się wziąłem w tym wątkuZgaduję, że przypadkowo z przekształcenia fragmentu dyskusji w wątku "Co dziś dłubałem w Tico" w ten osobny wątek.
-
wygląda to równie
śmiesznie co w tym maluchuSmiesznie jak smiesznie, ale przynajmniej w maluchu nie zabije podczas kolizji lub gwaltownego hamowania
-
co do Twojego rozwiązania to mi osobiście się to nie podoba... ale to moja opinia
wg mnie główne minusy, gorsza widoczność, kiepskie walory estetyczne no i w razie wypadku nie wiem czy te Twoje kolumny czasem kogoś nie okaleczą...zerknij do tego wątku:
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=737180&an=Jest tam opisane moje rozwiązanie... a także innych zlosnikiowców
-
Smiesznie jak
smiesznie, ale przynajmniej w maluchu nie zabije podczas kolizji lub gwaltownego
hamowaniaJuż tłumaczyłem w moim poście nr.#871856, że obydwie kolumny są przymocowane śrubami, panowie czytajcie posty całościowo , a nie wyrywajcie z kontektstu, nie będę cały czas się powtarzał.
-
Cytat:
horn 9 pisze:
co do Twojego rozwiązania to mi osobiście się to nie podoba... ale to moja opinia
wg mnie główne minusy, gorsza widoczność, kiepskie walory estetyczne no i w razie wypadku nie wiem
czy te Twoje kolumny czasem kogoś nie okaleczą... zerknij do tego wątku:
http://zlosniki.pl/ubbthreads.php?ubb=showflat&Number=737180&an=
Jest tam opisane moje rozwiązanie... a także innych zlosnikiowcówPisałem w poście kolumny głośnikowe na tylnej półce w tico że chodziło mi o kolumienki po dobrych pieniądzach, bo miałem ograniczony budżet.
Panowie ile razy mam powtarzać, widoczności nie ograniczają, na zdjęciu tylko tak wygląda. i znowu muszę napisać że kolumienki są przykręcone śrubami do półki fi6,
i nie ruszają się ani troszkę, w moim poście jest wyjaśnione, tylko komu by się chciało czytać. -
Cytat:
Lars pisze:
Bo nie wiem skąd się wziąłem w tym wątku
Może masz rację że to tylko wina zdjęcia. Albo ja mam dolnego zezaJuż wyjaśniam , brałeś udział w dyskusji post nr. #871848,( Re: kolumny głośnikowe na tylnej półce w tico )
-
Zgaduję, że przypadkowo z przekształcenia fragmentu dyskusji w wątku "Co dziś
dłubałem w Tico" w ten osobny wątek.Zgadza się, dokładnie od tego: od kolegi TSRules post #871835, który pomieszał obecny temat "kolumny głośnikowe na tylnej półce w tico" z tematem "Co dziś "dłubałem w Tico" cd ->"
-
Już tłumaczyłem w
moim poście nr.#871856, że obydwie kolumny są przymocowane śrubami, panowie
czytajcie posty całościowo , a nie wyrywajcie z kontektstu, nie będę cały czas się
powtarzał.Czytalem uwaznie. Poza tym nie podejrzewal bym, ze leza ot tak, luzem na polce