Koszt naprawy
-
Witam wszystkich
Niestety przydażyło się małe kuku i czeka mnie wizyta u blacharza.
Liczyłem, że VW transporter przede mną przejedzie na żółtym, a on zatrzymał się na środku skrzyżowania (dodam, że nic nie jechało). Prędkość wprawdzie była mała, ale było tuż po deszczu i pojechałem jak na sankach. Efekt, połamany zderzak, zbity lewy reflektor i kierunkowskaz, zawinięty błotnik, i poprzestawiany z deka przód - chłodnica jest teraz pod nowym kątem:). Na szczęście maska cała - chociaż nie da się otworzyć, chłodnica ma niewielki znak po uderzeniu, ale nic nie przecieka. VW transporter nie miał nawet znaku na zderzaku. Oczywiście nikomu nic się nie stało, obyło się bez policji i lawety. Teraz się przekonałem na własnej skórze że Tico jest mięciutkie ( wystarczy spojrzeć na masę). Jak się uda, zamieszczę zdjęcia.Ile na wasze oko mogę zapłacić za lakierowanie zderzaka, błotnika, wymianę tych elementów (z robocizną i materiałami lakierniczymi (zderzak lakierowany) - części(zderzak, błotnik, lampa i kierunek, belka, górna, środkowa, zderzaka, we własnym zakresie) i ew. jakieś prostowanie innych elementów( mocowanie chłodnicy itp..)?
Może zna ktoś jakiś w miarę tani i dobry warsztat i ew. sklep z częściami na terenie Krakowa lub Wieliczki?
-
Witam wszystkich
Niestety przydażyło się małe kuku i czeka mnie wizyta u blacharza.Witam serdecznie!
I oczywiście współczuję. Ja równo rok temu miałem podobna stłuczkę, tylko bardziej dotkliwą. Oto ceny sprzed roku (oczywiście będą się one różnić od bieżącego jak i również cena robocizny u machanika-lakiernika):
zderzak przód 115
lakierowanie zderzaka 100
kierunkowskaz 15
lampa przednia 70
błotnik przedni 150
lakierowanie błotnika 100
nadkole polietylen 25
ramka tabl.rejestr. 5
belka wzmocnienia 80
belka górna 100
760
Pamiętaj, że cenę naprawy negocjujesz Ty i nie musisz zgadzać się na pierwszą cenę jaką rzuci ci naprawiacz. Oczywiście obejrzyj samochód dokładnie, bo mogło dojść do uszkodzenia jeszcze czegoś, czego nie zauważyłeś w pierwszej chwili, a może można coś wyklepać, co już wliczyłeś w straty. Pozdrawiam.