Brak Wstecznego pomocy
-
Panowie pomocy prosze o pomoc
wczoraj normalnie jezdzilem pojechalem do kumpla i chce wycofac a tu dupa nie ma wstecznego,a 15 min wczesniej byl jeszcze. Wskakuje mi 4 co sie moglo stac???dziekuje za pomoc i pozdrawiam
-
ja bym zaczął od oględzin dołu samochodu, czy np drążek co jest pod spodem auta (idący od drążka z kabiny do skrzyni biegów) nie pogiął się... może zahaczyłeś dołem auta na jakieś dziurze. Potem bym rozebrał w kabinie te plastiki gdzie masz dźwignię zmiany biegów i zobaczył czy tam nie ma jakiegoś problemu. W ostateczności dopiero zabrałbym się za skrzynię.
-
Aha Czyli jak to nie da nic to bede musial siegnac pomocy mechanika chyba ze by pomozecie jeszcze dzieki
-
ja bym zaczął od oględzin dołu samochodu, czy np drążek co jest pod spodem auta (idący od drążka
z kabiny do skrzyni biegów) nie pogiął się... może zahaczyłeś dołem auta na jakieś dziurze.
Potem bym rozebrał w kabinie te plastiki gdzie masz dźwignię zmiany biegów i zobaczył czy
tam nie ma jakiegoś problemu. W ostateczności dopiero zabrałbym się za skrzynię.to nic nie dalo, nawet lampa wstecznego nie swieci trudno dalej chyba nic juz nie zdzialam a auto potrzebuje chyba bedzie musial do mechanika dac go chyba ze moze cos innego jest jak myslicie??
piszcie a ja sprawdze i wam powiem co bylo.
pozdrawiam -
to nic nie dalo, nawet lampa wstecznego nie swieci trudno dalej chyba nic juz nie zdzialam a
auto potrzebuje chyba bedzie musial do mechanika dac go chyba ze moze cos innego jest jak
myslicie??
piszcie a ja sprawdze i wam powiem co bylo.
pozdrawiamOgólnie wsteczny wchodzi ciężej niż inne biegi więc podejrzewam że możesz mieć za duży skok jałowy pedału sprzęgła więc go wyreguluj. Skok jałowy powinien mieć 2 cm.