czyżby czeka mnie regulacja zaworów
-
Witam,
Mam takie pytanko, po wkręceniu silnika na nieco wyższe obroty np. przy ruszaniu, słychać w kabinie odgłos przypominający udeżanie drucikiem o jakąś metalową blaszkę (jakby zamek od pokrywy filtra powietrza nie był zamknięty) czy czasem zaworki się nie rozrególowały? Nie rególowałem ich od zakupu czyli jakieś 50 000 km temu. do tej pory było wszystko OK. A i ile może kosztować uszczelka pokrywy zapewne będzię do wymiany, jeszcze nigdzie nie szukałem. -
. Nie
rególowałem ich od zakupu czyli jakieś 50 000 km temu. do tej pory było wszystko OK. A i
ile może kosztować uszczelka pokrywy zapewne będzię do wymiany, jeszcze nigdzie nie
szukałem.Tak.Zawory po tym przebiegu wymagają regulacji.
Uszczelka pod pokrywę zaworów kosztuje około 10zł.[Zależnie od sklepu] -
Witam,
Mam takie pytanko, po wkręceniu silnika na nieco wyższe obroty np. przy ruszaniu, słychać w
kabinie odgłos przypominający udeżanie drucikiem o jakąś metalową blaszkę (jakby zamek od
pokrywy filtra powietrza nie był zamknięty) czy czasem zaworki się nie rozrególowały? Nie
rególowałem ich od zakupu czyli jakieś 50 000 km temu. do tej pory było wszystko OK. A i
ile może kosztować uszczelka pokrywy zapewne będzię do wymiany, jeszcze nigdzie nie
szukałem.Uszczelka jakieś 8-10 zł. Regulacja od 20 do 30 zł. Sama regulacja trwa ok. pół godziny po całkowitym ostygnięciu silnika.
A jak u Ciebie ze spalaniem?? -
Uszczelka jakieś 8-10 zł. Regulacja od 20 do 30 zł. Sama
regulacja trwa ok. pół godziny po całkowitym
ostygnięciu silnika.
A jak u Ciebie ze spalaniem??na początku spalanie zadowalające zimą przed wymianą przewodów elektrycznych, spalanie 8l/100km !!, po wymianie kabli i świec 5,5l/100km po mieście oczywiście benzyny, a na trasie całkiem sporej 1200km po autostradach Niemiec ok. 4l/100km czyli całkiem fajnie, ale od pewnego czasu się zwiększyło ok. 6l/100km po mieście prawdopodobnie jest to spowodowane brakiem regulacji zaworów.