Instalacja elektryczna


  • Użytkownik archiwalny

    Servus! Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkim forumowiczami! Mam problem z instalacją elektryczna.Zauważyłem że po włączeniu światła mijania zaczyna mi światło mrugać,czyli przygasać jasnej-ciemnej tak jakby przysiad napięcia. Oprócz tego wskazówka z temp. wody bije do czerwoności. Może to ma jakieś znaczenie <img src="/images/graemlins/hmm.gif" alt="" />?? Zaznaczam silnik pracuje ok. Prosze o pomoc!! <img src="/images/graemlins/uklon.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Oprócz tego wskazówka z

    temp. wody bije do czerwoności. Może to ma jakieś znaczenie ?? Zaznaczam silnik pracuje ok.
    Prosze o pomoc!!

    Jezeli wskazowka cieczy zaraz po przekreceniu zaplonu jest na czerwonym polu, to masz zwarcie w instalacji czyjnika temperatury...


  • Użytkownik archiwalny

    od jakiegoś czasu u siebie zaopserwowałam podobną sytuacje jadąc światła żółkną
    ostatnio tydzień yemu wracałam do domu i zatrzymałam się żeby coś kupić jak gasiłam auto wszystko było w pożądku jak wruciłam nie świeciły żadne światła zewnętrznei wewnetrzne tulko skierunkowskazy sprawdziłam wszystkie bezpieczniki były ok
    rano zapaliłam auto i o dziwo wszystko działalo
    w niedzielię padły na dobre
    pojechałam do znajomego sprzwdził przewody a wadę znalazl koło akumolatora. <img src="/images/graemlins/shocked.gif" alt="" />
    wyczka łącząca swiatła poluzowały sie tam
    nie wiem czy to jest rozwiazaniem twojego klopotu ale moze akurat <img src="/images/graemlins/waytogo.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Oprócz tego wskazówka z
    Jezeli wskazowka cieczy zaraz po przekreceniu zaplonu jest na czerwonym polu, to masz zwarcie w
    instalacji czyjnika temperatury...

    Wskazówka z temp. bije do czerwonego powoli i to tylko wtedy gdy włącze światła mijania. Po wyłączeniu spada do normalnego poziomu!narka>dzięki bardzo <img src="/images/graemlins/waytogo.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Servus! Na początku chciałbym się przywitać ze wszystkim forumowiczami! Mam problem z
    instalacją elektryczna.Zauważyłem że po włączeniu światła mijania zaczyna mi światło
    mrugać,czyli przygasać jasnej-ciemnej tak jakby przysiad napięcia. Oprócz tego wskazówka z
    temp. wody bije do czerwoności. Może to ma jakieś znaczenie ?? Zaznaczam silnik pracuje ok.
    Prosze o pomoc!!

    Ja tam bym sprawdził najbliższy punkt "masowy"


Log in to reply