Uruchamianie Tico w czasie mrozow
-
Podzielam twoje pytanie o przełącznik puszki (lato zima)... jak zakładałem LPG to zostawili mi sam przełacznik ale ucieli rure idącą od niego w strone błotnika i powiedzieli że przelaczanie na zimę nie bedzie mialo sesnu więc jeżdże w ustawieniu zimowym bo moment po tym jak odpale na PB to przełacza silnik na gaz i szybko w miare się nagrzewa. I teraz zasadnicza kwestia...zastanawiam się czy warto perzełaczy w pozycje zima i żeby tak pochodził z pół minity na pB...bo potem na gazie bedzie mi się za brdzo grzał wiec musze znowu przełączyc na lato...ale sam doszedlem do wnoisku ze chyba przez tą chwilkę bycie w polozeniu zima nic nie da... chyba że jest inaczej???
-
Podzielam twoje pytanie o przełącznik puszki (lato zima)... jak zakładałem LPG to zostawili mi
sam przełacznik ale ucieli rure idącą od niego w strone błotnika i powiedzieli że
przelaczanie na zimę nie bedzie mialo sesnu więc jeżdże w ustawieniu zimowym bo moment po
tym jak odpale na PB to przełacza silnik na gaz i szybko w miare się nagrzewa. I teraz
zasadnicza kwestia...zastanawiam się czy warto perzełaczy w pozycje zima i żeby tak
pochodził z pół minity na pB...bo potem na gazie bedzie mi się za brdzo grzał wiec musze
znowu przełączyc na lato...ale sam doszedlem do wnoisku ze chyba przez tą chwilkę bycie w
polozeniu zima nic nie da... chyba że jest inaczej???Ja zauważyłem, że na pozycji Winter auto pali około 0.5l/100km więcej, a nagrzewa się niewiele szybciej. Sam nie wiem, może jak temperatura spadnie już konkretniej poniżej zera to sprawdzę jak się wtedy auto będzie zachowywać na tym ustawieniu, w obecnej sytuacji mam mieszane uczucia.
-
Ja zauważyłem, że na pozycji Winter auto pali około 0.5l/100km więcej, a nagrzewa się niewiele
szybciej. Sam nie wiem, może jak temperatura spadnie już konkretniej poniżej zera to
sprawdzę jak się wtedy auto będzie zachowywać na tym ustawieniu, w obecnej sytuacji mam
mieszane uczucia.Też mi się nie podoba ta pozycja:"zima."
Może dlatego pali więcej,bo ma jednak ciężej zasysać powietze, niż przez pozycję "lato"[węższy kanalik i dłuższa droga powietrza na pozycji "zima."]
Dlatego zasysa więcej paliwa,jest bogatrza mieszanka i pali więcej.
Ja jeżdzę w zimie na pozycji "środek" aby powietrze zasysał silnik z jak najmniejszymi oporami.