Mam autko przechylone na jedną stronę
-
Mam autko wyraźnie przechylone na lewą stronę. W związku z tym zastanawiam się co da się z tym zrobić. Wymiana kolumn przednich i sprężyn w tyle na nowe? Tak trochę to drogo może wynieść. Niedługo nawet osiągnie wartość całego auta. Czy ktoś miał taki przypadek?
Zbyszek
-
Mam autko wyraźnie przechylone na lewą stronę. W związku z tym zastanawiam się co da się z tym
zrobić. Wymiana kolumn przednich i sprężyn w tyle na nowe? Tak trochę to drogo może
wynieść. Niedługo nawet osiągnie wartość całego auta. Czy ktoś miał taki przypadek?
ZbyszekPo pierwsze sprawdź stan sprężyn (czy nie są pęknięte), gdyż wiele na nie wskazuje. Co się tyczy ich kosztu to nie jest to majątek. Większy problem będzie z ich wymianą, gdyż z tym jest trochę zabawy.
-
Mam autko wyraźnie przechylone na lewą stronę. W związku z tym zastanawiam się co da się z tym zrobić. Wymiana
kolumn przednich i sprężyn w tyle na nowe? Tak trochę to drogo może wynieść. Niedługo nawet osiągnie wartość
całego auta. Czy ktoś miał taki przypadek?
ZbyszekPrzede wszystkim porównaj lewą i prawą stronę na tych samych osiach - chodzi o wysokość zawieszenia.
Na tej podstawie stwierdzisz, czy auto niżej "siedzi" z przodu, czy z tyłu.
Jak już ustalisz miejsce, to teraz zostanie zakup nowej/nowych sprężyn. Przeciętna cena za sprężynę to ok. 40zł.