problem z wejsciem na obroty


  • Użytkownik archiwalny

    Pozdrawiam wszystkich.Mam taka usterke;tiko na wolnych obrotach chodzi jak na 1 ,2 cylindrach strasznie trzesi silnikiem jak dodam gazu to gasnie.Sprawdzilem bak -czysty-bo jak chodzil na wolnych to z pompki nie wylatywalo paliwo.podlalem mu do gaznika i jak wszed na wysokie obroty to pompka zaciagnela ale jak pochodzil troche na jalowym to znowu z niej nic nie lecialo.Pompke mam polskom rozbieralnom czy mam ja wymienic calom czy tylko membraneDziekuje za rady .Pozdrawiam wszystkich


  • Użytkownik archiwalny

    Skoro rozbierałeś, to pewnie w tym tkwi problem <img src="/images/graemlins/rotfl.gif" alt="" />
    Czeka Ciebie powtórna rozbiórka i sprawdzenie:
    Czy zaworki "siedzą" w swoich gniazdach (bywa, że wypadają podczas demontażu/montażu)
    Czy nie "podwiesił" się któryś zaworek (jakaś drobina czegokolwiek mogła zablokować płytkę zaworka i się nie domyka)
    Czy włąściwie Złożyłeś pompę po naprawie <img src="/images/graemlins/gris.gif" alt="" />

    Powodzenia <img src="/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


  • Użytkownik archiwalny

    Skoro rozbierałeś, to pewnie w tym tkwi problem
    Czeka Ciebie powtórna rozbiórka i sprawdzenie:
    Czy zaworki "siedzą" w swoich gniazdach (bywa, że wypadają podczas demontażu/montażu)
    Czy nie "podwiesił" się któryś zaworek (jakaś drobina czegokolwiek mogła zablokować płytkę
    zaworka i się nie domyka)
    Czy włąściwie Złożyłeś pompę po naprawie
    Powodzenia
    okazalo sie ze pekla sprezyna w pompce ta przy chaczyku ale dzieki za rady pozdrawiam


Log in to reply