Bylby ktos chetny na sprezyny lesjoforsa -40?? tanio :)
-
Muszę się nad tą
metodą zastanowić.
Z przodem nie ma
problemu, mam ściągacz, z kolumną też sobie spokojnie poradzę
Patrząc na sprężynę
to ucięcie w odpowiednim miejscu zwoju faktycznie nie powinno negatywnie wpłynąć na
jej pracę.
W MacPhersonie jest
wyżłobienie, w które sprężyna ma wejść dzięki czemu nawet po ucięciu ładnie powinna
siedzieć.U mnie było tak, że jedna sprężyna mi pękła o pół zwoju od góry, więc nic nie ryzykując (i tak miałem kupić komplet na przód) uciachałem na próbę drugą, żeby było równo. Efekt przeszedł moje oczekiwania - niższy środek ciężkości, więc lepsze prowadzenie w zakrętach. Jeżdżę już tak ze 3 lata.
Co do tyłu to już
takie jasne mi się to nie wydaje.
Sprężyny w tylnym
zawieszeniu są zagięte na obydwóch końcach w taki sposób, aby całą powierzchnią
dolegać do wahacza oraz kielicha - tak bynajmniej widzę na zdjęciach, jak coś to
mnie poprawcie
Ucięcie ich
spowoduje, że zamiast siedzieć całą powierzchnią, będzie się opierała na wahaczu
bądź kielichu (zależy z której strony się utnie), tylko fragmentem zwoju, i tego
chcę uniknąć jeżeli już miał bym ciąć.Ja tylne kupiłem od Rava, podobno przygotowane u kowala, choć jedna jest podgięta, żeby ładnie siedziała w gnieździe, a druga przyszlifowana ( a więc osłabiona)...
W sedanie tej sztywności na tyle nie czuć na tych springach z merca - może w hatchu było zauważalnie lepiej
-
szukaj w UK, bo to
jest niestety tzw. "leżak" już tego nie produkuje Eibach i sprzedają za chore $$.
Swego czasu w UK był komplet w cenie Apex-a, właśnie Eibachów ...Przeglądam neta i niestety w normalnej cenie Eibachów nie znalazłem.
Ich numer F8004002 - tył, F8004001 - przód też nie bardzo pomaga w znalezieniu oferty w jakiś normalnych pieniądzach.Myślałem, że łatwiej będzie mi się na coś zdecydować w kwestii gleby, jednak taczki z samochodu też nie chcę zrobić.
Cuś wymyślę, nie wiem jeszcze co, ale nie odpuszczę - swift pójdzie w dół -
Przeglądam neta i
niestety w normalnej cenie Eibachów nie znalazłem.
Ich numer F8004002- tył, F8004001 - przód też nie bardzo pomaga w znalezieniu oferty w jakiś
normalnych pieniądzach.
878 zł za komplet - taką najniższą cenę znalazłem w necie.
Teraz widzę, że trzeba było brać tamten set z UK, bo był za grosze w stosunku do tego co jest obecnie na rynku z tymi sprężynami.Myślałem, że
łatwiej będzie mi się na coś zdecydować w kwestii gleby, jednak taczki z samochodu
też nie chcę zrobić.oj tam, drogi u nas coraz lepsze
- tył, F8004001 - przód też nie bardzo pomaga w znalezieniu oferty w jakiś
-
Takie male pytanko jezeli juz temat o sprezynach jest
Czy ori sprezyny od gti obnizaja swistaka 5d ? Zauwazylem ze w temacie dawcy z prosba o wycene samochodu napisal ze sa ori z gti, ladnie usiadl na nich. -
Takie male pytanko
jezeli juz temat o sprezynach jest
Czy ori sprezyny od
gti obnizaja swistaka 5d ? Zauwazylem ze w temacie dawcy z prosba o wycene
samochodu napisal ze sa ori z gti, ladnie usiadl na nich.Zauważ też, że jest napisane, że są amortyzatory Koni Sport, to od nich tak usiadł BPX wsadzał sprężyny z GTi do 3d i siadł symbolicznie (chyba coś ok 1 cm. jak mnie pamięć nie myli), nie wiem jakby to było przy 5d, ale nie sądzę, żeby zrobiło to szał
-
Zauważ też, że jest
napisane, że są amortyzatory Koni Sport, to od nich tak usiadł BPX wsadzał
sprężyny z GTi do 3d i siadł symbolicznie (chyba coś ok 1 cm. jak mnie pamięć nie
myli), nie wiem jakby to było przy 5d, ale nie sądzę, żeby zrobiło to szałA z tego co ja pamiętam, to zdjęcia są robione na obniżających sprężynach
-
Amortyzatory nie mają wpływu na wysokość zawieszenia...
-
Amortyzatory nie
mają wpływu na wysokość zawieszenia...Really? Jak wrzucałem do golfa TA-Technixy to usiadł od razu jak głupi a sprężyny zostały te same
-
Czyli była inna długość od mocowania amortyzatora do gniazda sprężyny
-
Czyli była inna
długość od mocowania amortyzatora do gniazda sprężynyByć może, i zapewne dlatego jakoś mi się skojarzyło, że Koni Swiftowe są też obniżające.