Suzuki Swift na tor?
-
Cześć Wszystkim.
Jestem nowy na forum i bez owijania w bawełnę i zbędnego gadania chciałbym Wam zadać kilka pytań.:)
Otóż mam 21 lat i chcę zacząć jeździć w zawodach super os na torze Kielce - to na początek.
Auto jakie posiadam to mały Suzuki Swift 1.0 i to mój główny dylemat - startować w nim czy kupić coś innego? Wstępnie mam w planach odchudzenie go, wspawanie klatki zrobienie zawieszenia i hamulców. A to dla młodej studiującej osoby i tak spory wydatek i sądzę, że kupując większe auto mógłbym nie dać rady utrzymać go przy eksploatacji na torze. Jak myślicie Swift da radę na początek? Startują tak słabe autka w tych zawodach?:)
-
Cześć Wszystkim.
Jestem nowy na
forum i bez owijania w bawełnę i zbędnego gadania chciałbym Wam zadać kilka pytań.:)
Otóż mam 21 lat i
chcę zacząć jeździć w zawodach super os na torze Kielce - to na początek.
Auto jakie posiadam
to mały Suzuki Swift 1.0 i to mój główny dylemat - startować w nim czy kupić coś
innego? Wstępnie mam w planach odchudzenie go, wspawanie klatki zrobienie
zawieszenia i hamulców. A to dla młodej studiującej osoby i tak spory wydatek i
sądzę, że kupując większe auto mógłbym nie dać rady utrzymać go przy eksploatacji
na torze. Jak myślicie Swift da radę na początek? Startują tak słabe autka w tych
zawodach?:)Sprzedaj tego i kup Swifta Gti przygotowanego już do startów.
Najtańszy i najszybszy sposób na rozpoczęcie startów a i powalczyć w klasie można.
Nawet chyba jest jakiś na allegro. -
Startowałem 1,0 w KJS'ach, technicznie w zasadzie seria, jedynie sprężyny H&R niebieskie + stabilizator na przód i dawał radę na ciasnych, lub szutrowych próbach, często klepiąc nawet GTi i Civici Ale dużo nadrabiałem 'fantazją' Tutaj masz link do mojego kanału na YT, jest dużo onboardów https://www.youtube.com/user/KonradSwiftGTi?feature=watch
-
Sprzedaj tego i kup
Swifta Gti przygotowanego już do startów.
Najtańszy i
najszybszy sposób na rozpoczęcie startów a i powalczyć w klasie można.
Nawet chyba jest
jakiś na allegro.Na superoes to moze i 8v bedzie ok, ale i tak trzebaby skrzynie z 1.0, hamulce z gti, to i tak wyjdzie chyba lepiej kupic nawet seryjne gti. Chyba, ze masz duzo checi do grzebania wiec wydaje mi sie, ze 1.3 8v bedzie duzo tanszy w uzytkowaniu (glownie o silnik chodzi).
Jezeli chcesz wygrywac, to trzeba gti + worek kasy. -
A i tak najważniejsza jest wstawka mięsna
-
Dziękuję za odpowiedzi.
Co do startów i wstawki mięsnej:) Założenie jest takie żeby startować po to by uczyć się jazdy no i czysto for fun. Jeżdżę samochodem od trzech lat i nie chce podchodzić do tego jak wielu moich znajomych, że ja to umiem już wszystko:D Bo umiem bardzo mało. Nie stać mnie na jakieś super autko dlatego chcę jeździć swiftem. Na razie z małym silnikiem a za rok dwa może zeswapuje na GTI. Miałem tylko obawę czy SWIFT da radę. Mam szanse konkurować z CC/SC?
Dodam że Swift ma też służyć czasem do jazdy po normalnych drogach - wiem że z przerobionym zawieszeniem, klatką i pustością w środku nie będzie zbyt wygodny:) No ale nie można mieć wszystkiego:)Co do samego Swifta też będę chciał zapytać o kilka spraw technicznych.
P.S.
Mam dużo chęci do grzebania:) -
Przy 1.0 mozna umrzec z nudow, jak Swift to tylko GTi.
-
Potwierdzam. w gieteiku przynajmniej coś sie dzieje.