Dane osoby posiadającej stronę swiftklub.pl
-
Gdzie? Nie widzę.
Już chyba wyleciał ten post, bo też nie mogę znaleźć.
-
Teraz tak poczekam do 15 kwietnia z lista a pozniej zaczniemy dzialac z przelewami. Teraz tak kto ogarnie te www z tego co pamietam to byly dwie osoby chetne Sirbufor i Dzizas, moze neich jedna i druga osoba sie dowie co do kosztow i wspolnie wybierzemy to co bedzie dla nas korzystniejsze
-
Ok tyle ze cekam cały czas na odpowiedź posiadacza starej domeny. Bezskutecznie niestety nie pisze nic. Chyba trzeba będzie stworzyć nową np. swiftclub.pl
-
Ten post został usunięty!
-
11 osób się wpisało, co daje 90zł każdy... A to cena za samą domenę. Nie wiem jak inni, ja byłbym za wymyśleniem innej bo 1k to naprawdę sporo. Choć nie wiem jak w tym biznesie to wygląda
-
To było wiadome. Ktoś ją kupił za grosze tylko po to, aby ją sprzedać drożej. Moim zdaniem nie ma co płacić 1000 zł, to chyba mało rozsądne, taka kasa starczy na kilka lat opłat za hosting. Podobne domeny można mieć za max kilkanaście złotych.
Nie wiem czy w tym roku nadal będę miał Swifta, ale póki co, ja się piszę na nową domenę + hosting.
A przy okazji, myślał ktoś nad forum, działami, regulaminem itp. itd.?
-
Niech sobie za 1000 zł wsadzi ją gdzieś. SirBufor - wysłałem Ci na PW propozycję domeny. Tu nie piszę, bo ktoś mógłby ją zająć i potem próbować wydoić z nas kasę.
-
Panowie więc tak cena jest horrendalna ja przeczytałem za pierwszym razem 100zł a nie 1000zł. (Nie mogłem sobie odmówić napisania do tego Pana ze kwota którą podał jest niepoważna). Wiec tak potrzebujemy osoby która postawi nam forum. Będę o to prosił staregojapońca ponieważ widać że ma w tym już doświadczenie. (On jeszcze o tym nie wiem ;p)
Ja mam jedno wolne konto bankowe które możemy przeznaczyć na wpłaty za forum oczywiście wykaz będzie publiczny aby nie było niedomówień.
Pozostaje sprawa organizacji czy robimy forum dla 6-ek i 7-ek?
Moim zdaniem powinny być 4 działy:
-Swifty od 1 do 5 (Techniczny, wizualny, spotowy, ze zdjęciami, stricte rajdowy itp.)
-Swifty 6 i 7 (tjw.)
-Główny dział FAQ (z dwoma poddziałami dla 1-5 i 6-7)
-Dział handlowy (Kupię, sprzedam, zamienię, oddam)Proszę o ustosunkowanie się do mojej wizji, na pewno o czymś zapomniałem.
-
Myślę, że można się spokojnie targować, jesteśmy jedyni, którzy taką domenę kupią bo nie ma innego klubu swifta. Jeżeli obecny właściciel domeny ma jakiekolwiek pojęcie o tym biznesie powinien o tym wiedzieć i zaproponować jakaś bardziej sensowną cenę.
-
Powiem tak Toydols zaproponował bardzo ciekawą domenę wiec targowanie sie o tamtą jest bez sensu.
-
Ten post został usunięty!
-
W tej chwili z 11 osób, które zadeklarowały wpłatę, 8 jest za domeną, którą znalazłem (pozostałe 3 póki co się nie wypowiedziały). Myślę, że możesz ją rezerwować SeruBuforze .
-
Ok Toydols zaraz sie tym zajmę, Nie zapomnijcie o mnie moja składka to 50zł co grudzień tak jak obiecałem
-
Nie zapomnijcie o mnie moja składka to 50zł co grudzień tak jak
obiecałemNo tylko skoro 50 zł kosztuje roczne utrzymanie to co My mamy dołożyć skoro sam chcesz zapłacić za wszystko??? No chyba, że źle zrozumiałem...
-
Myślałem nad zrobieniem np za pozostałą kasę naklejek lub ramek klubowych.
-
Myślałem nad
zrobieniem np za pozostałą kasę naklejek lub ramek klubowych.Naklejki już są, a czy na ramki znalazło by się tak dużo chętnych to nie jestem pewien...
-
1.Boxxing
2.Krzemol1994
3.BPX33
4.jOOeL
5.toydols
6. plastekk
7.Artur59681
8. alek_wwa
9. zaklinaczwrc
10. szymonsct
11. zajczykowski
12. Wons -
Znajdą się, choćby ja. Teraz mam jakieś Kiffe.de, cokolwiek to jest
-
1.Boxxing
2.Krzemol1994
3.BPX33
4.jOOeL
5.toydols
6. plastekk
7.Artur59681
8. alek_wwa
9. zaklinaczwrc
10. szymonsct
11. zajczykowski
12. Wons
13. DżizasNo na ramkę też bym się skusił
-
1. Boxxing
2. Krzemol1994
3. BPX33
4. jOOeL
5. toydols
6. plastekk
7. Artur59681
8. alek_wwa
9. zaklinaczwrc
10. szymonsct
11. zajczykowski
12. Wons
13. Dżizas
14. staryjaponiecWiec tak potrzebujemy osoby która postawi nam forum. Będę o to prosił staregojapońca
ponieważ widać że ma w tym już doświadczenie.Żeby nie było nieporozumień, informuję, że ja żadnym ekspertem nie jestem Ale mogę się podjąć sprawy. Chyba, że ktoś posiada większe doświadczenia, niż postawienie jednego testowego forum oraz radzi sobie dobrze w PHP i SQL. Wtedy nada się bardziej.
Pozostaje sprawa
organizacji czy robimy forum dla 6-ek i 7-ek?
Moim zdaniem powinny być 4 działyW sumie nie zaszkodzi. Jest ich najmniej (obok pierwszej generacji), ale np. zrobi się "wizytówki" z adresem forum, wydrukuje się i wsadzi do portfela, a jak się spotka nowe Świstaki (i jakiekolwiek inne) na mieście itp., to włoży się wizytówkę za wycieraczkę tak jak to robią inne kluby i fora odnośnie swoich marek.
A przy okazji, jeśli będzie tak jak piszesz, czyli najpierw działy dedykowane określonym generacjom Swifta (pierwsza, druga itd), a w nich dopiero poddziały tematyczne (naprawy, sport itd.), to jaki będzie schemat oznaczania generacji??
W oparciu o rzeczywiste (chyba) generacje modeli, katalogi i sklepy z częściami:
Swift I: 1983-1988
Swift II: 1888-2004
Swift III: 2004-2010
Swift IV: od 2010W oparciu o potoczne nazewnictwo mieszając faceliftingi z generacjami:
MK1: 1983-1988
MK2: 1888-1991
MK3: 1991-1996
MK4: 1996-1999
MK5: 1999-2004
MK6: 2004-2010
MK7: od 2010Mieszając faceliftingi z generacjami:
MK1: 1983-1988
MK2: 1888-1991
MK3: 1991-1996
MK4: 1996-1999
MK5: 1999-2001
MK6: 2001-2004
MK7: 2004-2010
MK8: od 2010??
Sorry jeśli coś mi się pomieszało, nigdy nie mogłem dojść do ładu z tymi datami, ale może niedługo będę mądrzejszy - wysłałem maila do Suzuki Polska Wysłałbym jeszcze do Niemiec i na Węgry, ale nie chcę ich katować tłumaczeniem z translatora google