Warsztaty serwisowe
-
Witam wszyskich bardzo serdecznie.
Chciałbym opisać pewną przygode jaką miałem z moim Tictakiem w tydzień po jego zakupie.Z początku chodził pięknie.Później-raz na jakiś czas - zaczął gasnąć na wolnych obrotach.Na światłach,przy wjeździe w boczną uliczke itp.Ale co najfajniejsze tak zdiało się tylko na trasie.W garażu mogłem go nie wiem jak sprawdzać i za każdym razem zchodził z wysokich obrotów i spokojnie sobie chodził na wolnych.Z czasem działo się tak coraz częściej do tego stopia,że przy zmianie biegu z IV na V też gasł.Jeździłem po kilku warsztatach serwiowych których adresy znalazłem w książce od Tico.Za każdym razem(słono za to płacąc) ustawiali mi mieszanke ,wymieniali świece a w jednym już prawie rozkręcili gaźnik na czynniki pierwsze-i nic to nie pomagało.Wszystko działało do pierwszego skrzyżowania.W końcu ktoś polecił mi jednego mechanika.Facetmieszka na peryferiach wioski naprawia auta w starym garażu i nie ma nic wspólnego z serisem jakiejkolwiek marki.Podniusł maske popatrzył i spokojnie powiedział "tu jest usterka" Urwał się przewód od elektrodyszy od wolnych obrotów.Założył nową wsówke i wszystko DZIAŁA SUPER -Pozdrawiam zatem wszystkie warsztaty serwisowe.Sorrka że się tak rozpisałem.
-
Podniusł
maske popatrzył i spokojnie powiedział "tu jest
usterka" Urwał się przewód od elektrodyszy od
wolnych obrotów.Założył nową wsówke i wszystko
DZIAŁA SUPER -Pozdrawiam zatem wszystkie warsztaty
serwisowe.
Sorrka że się tak rozpisałem.To cenna wskazówka! A swoja drogą nie najlepiej świadczy to o serwisach - przecież przy zdejmowaniu gaźnika nietrudno to zauwazyć...
-
To cenna wskazówka! A swoja drogą nie najlepiej świadczy to o serwisach - przecież przy
zdejmowaniu gaźnika nietrudno to zauwazyć...a gdzie znalezc ten przewod? bo sam chcialbym sprawdzic czy on jest u mnie w porzadku
-
a gdzie znalezc ten przewod? bo sam chcialbym sprawdzic czy on jest u mnie w porzadku
Na dole gaźnika po lewej stronie (akumulator po prawej)wzdłuż przedniej szyby dwa przewody w czarnej koszulce łącza się z kostka gdzies w pobliżu pompki hamulcowej.Mi urwał sie przewód przy tej kostce.
-
Na dole gaźnika po lewej stronie (akumulator po
prawej)wzdłuż przedniej szyby dwa przewody w
czarnej koszulce łącza się z kostka gdzies w
pobliżu pompki hamulcowej.Mi urwał sie przewód przy
tej kostce.To ta jedyna kostka, która łączy elektrycznie gaźnik z resztą instalacji.