FOTKI NASZYCH AUT
-
nie jest to
originalne gti, tylko dlubanina. hatchback mk3, body od mk2 gti.
ale faktycznie,
motor g13b tam siedzi.Kolor typowy dla sedanów więc mnie zmylił. Człowiek zmęczony po robocie, więc nie przyjrzałem się dokładnie
-
No typowy dla sedanów to to raczej nie jest
-
Dla sedanów to chyba bordowy
-
Dla sedanów to
chyba bordowyHej znawcy nie unoście się Na tym zdjęciu wygląda prawie jak bordowy
-
Niech Ci będzie Temat kolorów i dyskusji na temat odcieni zostawmy kobietom hehe
-
Witam wszystkich jeszcze raz!
Nadszedł czas żeby w skrócie pochwalić się nowym nabytkiem, który codziennie sprawia, że mam banana na twarzy.
Fotki robione komórką więc jakość nie jest mega, ale zawsze coś widać.Dzień po zakupie (3 miesiące temu):
Pare tygodni temu:
Krótka historia:
Swift GTi mk3 95r sprowadzony z Niemiec. Część użytkowników pewnie go zna bo objechaliście go nieźle w temacie GTi na Allegro.
Stał dłuższy czas niezarejestrowany u poprzedniego właściciela na podwórku. Też myślałem, że to będzie trup ale okazało się, że jest inaczej.W Niemczech:
- Sprężyny wymienione na Eibach, trochę beton ale za to nisko siedzi i zaje***e trzyma sie w zakręcie na równym asfalcie
- Kierownica D&W
- Felgi 15'
Zmieniany był jeszcze lewy przedni błotnik bo lekko odbiega odcieniem od reszty. Podobno poprzedni zgnił.
Po zakupie do tej pory:
- Wymiana prawych drzwi, bo lekko przerdzewiały
- Wymiana olejów i filtrów (silnik: Mobil1 SuperS 10w40, skrzynia: Castrol TAF-XS)
- Wymiana przewodów hamulcowych i płynu
- Wymiana rozrządu
- Założone nakładki na pedały SPARCO
- Na zime 4 nowe oponki, felgi stalowe 14' no i ładne kołpaczki
- Wiele innych drobnych rzeczy
W najbliższym czasie:
- Wymiana przegubu
- Wymiana akumulatora
- Nowe tarcze i klocki
- Jak fundusze pozwolą to poprawki lakiernicze, dolot i wydech
To tak w skrócie. Mam nadzieje, że Suza da mi jeszcze wiele radości przez kilka ładnych lat. Samochód podoba mi sie na tyle, że cały czas nad nim pracuje i chce doprowadzić go do fajnego stanu. Chociaż teraz już też nie ma na co narzekać.
PS Przy okazji sie zapytam - Jest ktoś z Trójmiasta kto śmiga GTikiem?
-
ja smigam ... mozemy sie kiedys ustawić... a jezeli chodzi o objeźdzanie to jestes w bledzie bo poprostu taki byl stan faktyczny samochod stał dłuższy czas a to nie jest zdrowe dla niego, a jak ci sie udało to gratulacje ja ciesze sie podwójnie.
-
ja smigam ...
mozemy sie kiedys ustawić... a jezeli chodzi o objeźdzanie to jestes w bledzie bo
poprostu taki byl stan faktyczny samochod stał dłuższy czas a to nie jest zdrowe dla
niego, a jak ci sie udało to gratulacje ja ciesze sie podwójnie.Dzięki! Ogólnie też myślałem, że to będzie padło za taką cenę albo że coś będzie nie tak. Samochód właściwie nie stał cały czas. Właściciel wyjeżdżał na krótkie odcinki, na pewno na upalanko. Ogólnie kupił go żeby mieć części do Samuraja ale nic z niego nie wyciągnął. Fakt że nie jest to perełka ale jeździ i to szybko.
A co do ustawki to z chęcią! -
To tak w skrócie.
ile wyniósł Cię zakup tego cacka ? ( jeśli nie jest to tajemnica )
Dodatkowo - Gdańsk, a blachy spod Olsztyna
-
ile wyniósł Cię
zakup tego cacka ? ( jeśli nie jest to tajemnica )
Dodatkowo - Gdańsk,
a blachy spod Olsztyna3500 z przerejestrowaniem. 2400 za sam samochód.
Jestem z Olsztyna, a mieszkam w Gdańsku bo tu studiuje. -
3500 z
przerejestrowaniem. 2400 za sam samochód.- parę rzeczy do wymiany, to jednak trochę się tego uzbierało - ok. 4,5k pln będzie ...
Jestem z Olsztyna,
a mieszkam w Gdańsku bo tu studiuje.to już wszystko jasne
-
- parę rzeczy do
wymiany, to jednak trochę się tego uzbierało - ok. 4,5k pln będzie ...
No ale wiadomo, że jak sie kupuje jakikolwiek używany samochód to będzie coś do wymiany/naprawy.
Myślę, że ogólnie jak jeszcze trochę z czasem poinwestuje to wyjdzie grubo ponad 5k. - parę rzeczy do
-
gdzie w gdansku mieszkasz... jaka dzielnica?
-
to spoko ja mieszkam teraz nieopodal centrum gdanska ustawimy sie w przyszlym tygodniu odezwe sie na prv...
-
Felgi mi sie nie podobaja, troche przypominaja pierwszy tuning lat `90 Ale sam SS wyglada calkiem spoko, powiedz lepiej jak tam pod spodem, mocowania wahaczy itp
-
Wahacze ok, podłoga ok, prawy próg nie istnieje...
-
Felgi mi sie nie
podobaja, troche przypominaja pierwszy tuning lat `90 Ale sam SS wyglada calkiem
spoko, powiedz lepiej jak tam pod spodem, mocowania wahaczy itpNo właśnie te felgi sprawiają, że auto wygląda wyjątkowo
-
No właśnie te felgi
sprawiają, że auto wygląda wyjątkowoDokładnie, bez nich to byłby po prostu kolejny biały GTi a tak wyróżnia się z tłumu, i wygląda to ciekawie jak dla mnie (rzecz gustu :))
-
No ale wiadomo, że
jak sie kupuje jakikolwiek używany samochód to będzie coś do wymiany/naprawy.
Myślę, że ogólnie
jak jeszcze trochę z czasem poinwestuje to wyjdzie grubo ponad 5k.bardziej chodzi mi o koszt zakupu ( dość niski ) przerejestrowanie ( tu ładnie poszło ) + do tego części ... nie za fajnie ...
-
niby tak, ale wez w ostatnich czasach kup cos niezabitego, sam wyrwalem swojego ulepka za 2700zl, wiedzac ze doloze do niego drugie tyle. w perelce za 6-7k rowniez wymieniasz rozrzad, oleje, filtry, paski dla profiktyki, a purchla na blotniku po zimie rowniez idzie sie dopatrzyc. tylko ze za ta roznice w cenie bede miec polowe nowych czesci, bede wiedziec na czym jezdze. kolejna kwestia jest to, ze latwiej jest wrzucac kilkaset zlotych miesiecznie, nie liczac paliwa, jak pare tysiecy na raz.
biale sa najladniejsze, ale takie poziomkowe jak moj, do przezycia.