zlosniki.pl
    • Zarejestruj się
    • Zaloguj się
    • Szukaj
    • Kategorie
    • Ostatnie
    • Tagi
    • Popularne
    • Użytkownicy
    • Grupy
    • Szukaj

silnik moduluje na wolnych obrotach

SUZUKI SWIFT / ALTO / IGNIS - forum
    4
    5
    46
    Załaduj więcej postów
    • Najpierw najstarsze
    • Najpierw najnowsze
    • Najwięcej głosów
    Odpowiedz
    • Odpowiedz, zakładając nowy temat
    Zaloguj się, aby odpowiedzieć
    Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
    • B
      brzozy Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez brzozy

witam,
      takie o to pytanko: czy komuś moduluje lub modulował silniczek na wolnych obrotach?
      Modulował już jak kupowałem (76tys km) i modulował dopóki żonka nie rozwaliła 2tyg temu, (ale będzie jeszcze jeździł, tak myślę, 150tys.km). Niby nic się dodatkowo nie dzieje ale drażni... świeczki wymienione, 4palcowe Bosch'a.
      Silniczek G13BA, 1991rok.

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź Odpowiedz Cytuj 0
      • I
        indii Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez indii

witam,
        takie o to pytanko: czy komuś moduluje lub modulował silniczek na wolnych obrotach?
        Modulował już jak kupowałem (76tys km) i modulował dopóki żonka nie rozwaliła 2tyg temu, (ale będzie jeszcze
        jeździł, tak myślę, 150tys.km). Niby nic się dodatkowo nie dzieje ale drażni... świeczki wymienione, 4palcowe
        Bosch'a.

ja mam to samo, ale jak kiedys wlalem 98 paliwo to ladnie chodzil rowniutko, moze to byc silnik krokowy chyba tak sie nazywa, moze tez byc regulacja ssania na wolnych obrotach

pozdr

• marek
          marek ostatnio edytowany przez marek

A ja zauwazylem, ze na wolnych obrotach mi sie "kiwa" ale tylko wtedy gdy pracuja mi wycieraczki na trybiue przerywanym. Moze to byc zwiazane z obciazaniem alternatora. Dokladnie to tak wyglada: wlaczaja sie wycieraczki - obroty spadaja, przestaja p[racowac - wraca do normy.

• B
            brzozy Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez brzozy

A ja zauwazylem, ze na wolnych obrotach mi sie "kiwa" ale tylko wtedy gdy pracuja mi wycieraczki na trybiue
            przerywanym. Moze to byc zwiazane z obciazaniem alternatora. Dokladnie to tak wyglada: wlaczaja sie wycieraczki

• obroty spadaja, przestaja p[racowac - wraca do normy.

tak, za to odpowiedzialny jest alternator i ukł ładowania

• P
              piter34 Użytkownik archiwalny ostatnio edytowany przez piter34

witam,
              Modulował już jak kupowałem (76tys km) i modulował dopóki żonka nie rozwaliła 2tyg temu, (ale
              będzie jeszcze jeździł, tak myślę, 150tys.km). Niby nic się dodatkowo nie dzieje ale
              drażni... świeczki wymienione, 4palcowe Bosch'a.

Sprawdź silnik krokowy i wyczyść przepustnicę.

• 1 / 1
              • Pierwszy post
                Ostatni post