GLX 1.3 85KM - filtr powietrza
-
ale problemy - jezzzuuuu
- w ASO - krzyczą 100 pln
- w sklepach nie mają w katalogach - trzeba im podać oznaczenie silnika (G13BB) - dalej nie wiedza jaki
- trzeba wyjąć filtr i pokazywać
- jak widzą to są w stanie dobrać - znalazłem FILTRON za 50 pln
- poszedłem po kolejnych sklepach i tu uwaga: kupiłem tego samego Filtrona za 26 zł - gościu powiedział, że kupił go kiedyś w hurtowni i nie może go sprzedać więc odda go za tyle co kupił.
Wnioski:
- jak szukacie filtra to tego silnika to szukajcie FILTRONA AK 337 lub AK 338; ew inne oznaczenie (nie wiem jakiego producenta) - B28009. - podanie roku produkcji, pojemności, 16V, G13BB nic nie da!!!
- cena tego filtra w hurtowni to 26 zł - w sklepach 50 - marża 100% - niezły biznes, nie?
mam nadzieję, że unikniecie konieczności biegania z wymontowanym filtrem i zaoszczędzicie parę złotych. aaaa - ten filtr jest też używany w 1.3 GTI i w jakiś Toyotach
pozdrawiam swifciarzy
-
ale problemy - jezzzuuuu
- w ASO - krzyczą 100 pln
- w sklepach nie mają w katalogach - trzeba im podać oznaczenie silnika (G13BB) - dalej nie wiedza jaki
- trzeba wyjąć filtr i pokazywać
- jak widzą to są w stanie dobrać - znalazłem FILTRON za 50 pln
- poszedłem po kolejnych sklepach i tu uwaga: kupiłem tego samego Filtrona za 26 zł - gościu powiedział, że kupił go
kiedyś w hurtowni i nie może go sprzedać więc odda go za tyle co kupił.
Wnioski: - jak szukacie filtra to tego silnika to szukajcie FILTRONA AK 337 lub AK 338; ew inne oznaczenie (nie wiem jakiego
producenta) - B28009. - podanie roku produkcji, pojemności, 16V, G13BB nic nie da!!! - cena tego filtra w hurtowni to 26 zł - w sklepach 50 - marża 100% - niezły biznes, nie?
mam nadzieję, że unikniecie konieczności biegania z wymontowanym filtrem i zaoszczędzicie parę złotych. aaaa - ten
filtr jest też używany w 1.3 GTI i w jakiś Toyotach
pozdrawiam swifciarzy
No. To mi się podoba.
Za takie informacje można podziękować. -
- cena tego filtra w hurtowni to 26 zł - w sklepach 50 - marża 100% - niezły biznes, nie?
Hmmm.. ale wiesz ile on lezal u neigo? Mogl zdrozec i w hurtowni, ale, ze nie schodzil, no to u niego lezal (moze facet sam nie wiedzial do czego toto).
-
Hmmm.. ale wiesz ile on lezal u neigo? Mogl zdrozec i w hurtowni, ale, ze nie schodzil, no to u
niego lezal (moze facet sam nie wiedzial do czego toto).nie wiem jak długo - ale gościu przyznał, że miał problemy ze sprzedaniem; nie sądzę, żeby zdrożał aż tak mocno - raczej wielkiej inflacji u nas nie ma
- nie ma takiej opcji: na pudełku jest napisane, że to do swiftów (niektórych) i do toyoty cariny (też niektórych)