Navigation

zlosniki.pl
    • Register
    • Login
    • Search
    • Categories
    • Recent
    • Tags
    • Popular
    • Users
    • Groups
    • Search

GLX 1.3 85KM - filtr powietrza

SUZUKI SWIFT / ALTO / IGNIS - forum
    3
    4
    47
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • M
      mirwil Użytkownik archiwalny last edited by mirwil

ale problemy - jezzzuuuu

• w ASO - krzyczą 100 pln
      • w sklepach nie mają w katalogach - trzeba im podać oznaczenie silnika (G13BB) - dalej nie wiedza jaki
      • trzeba wyjąć filtr i pokazywać
      • jak widzą to są w stanie dobrać - znalazłem FILTRON za 50 pln
      • poszedłem po kolejnych sklepach i tu uwaga: kupiłem tego samego Filtrona za 26 zł - gościu powiedział, że kupił go kiedyś w hurtowni i nie może go sprzedać więc odda go za tyle co kupił.

Wnioski:

• jak szukacie filtra to tego silnika to szukajcie FILTRONA AK 337 lub AK 338; ew inne oznaczenie (nie wiem jakiego producenta) - B28009. - podanie roku produkcji, pojemności, 16V, G13BB nic nie da!!!
      • cena tego filtra w hurtowni to 26 zł - w sklepach 50 - marża 100% - niezły biznes, nie?

mam nadzieję, że unikniecie konieczności biegania z wymontowanym filtrem i zaoszczędzicie parę złotych. aaaa - ten filtr jest też używany w 1.3 GTI i w jakiś Toyotach

pozdrawiam swifciarzy

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        sosna Użytkownik archiwalny last edited by sosna

ale problemy - jezzzuuuu

• w ASO - krzyczą 100 pln
        • w sklepach nie mają w katalogach - trzeba im podać oznaczenie silnika (G13BB) - dalej nie wiedza jaki
        • trzeba wyjąć filtr i pokazywać
        • jak widzą to są w stanie dobrać - znalazłem FILTRON za 50 pln
        • poszedłem po kolejnych sklepach i tu uwaga: kupiłem tego samego Filtrona za 26 zł - gościu powiedział, że kupił go
          kiedyś w hurtowni i nie może go sprzedać więc odda go za tyle co kupił.
          Wnioski:
        • jak szukacie filtra to tego silnika to szukajcie FILTRONA AK 337 lub AK 338; ew inne oznaczenie (nie wiem jakiego
          producenta) - B28009. - podanie roku produkcji, pojemności, 16V, G13BB nic nie da!!!
        • cena tego filtra w hurtowni to 26 zł - w sklepach 50 - marża 100% - niezły biznes, nie?
          mam nadzieję, że unikniecie konieczności biegania z wymontowanym filtrem i zaoszczędzicie parę złotych. aaaa - ten
          filtr jest też używany w 1.3 GTI i w jakiś Toyotach
          pozdrawiam swifciarzy

No. To mi się podoba.
        Za takie informacje można podziękować.

• V
          Voytass Użytkownik archiwalny last edited by Voytass

Hmmm.. ale wiesz ile on lezal u neigo? Mogl zdrozec i w hurtowni, ale, ze nie schodzil, no to u niego lezal (moze facet sam nie wiedzial do czego toto).

• M
            mirwil Użytkownik archiwalny last edited by mirwil

Hmmm.. ale wiesz ile on lezal u neigo? Mogl zdrozec i w hurtowni, ale, ze nie schodzil, no to u
            niego lezal (moze facet sam nie wiedzial do czego toto).

nie wiem jak długo - ale gościu przyznał, że miał problemy ze sprzedaniem; nie sądzę, żeby zdrożał aż tak mocno - raczej wielkiej inflacji u nas nie ma

• nie ma takiej opcji: na pudełku jest napisane, że to do swiftów (niektórych) i do toyoty cariny (też niektórych)
            • 1 / 1
            • First post
              Last post