[MK IV 1.0] 2000r. wymiana poduszki silnika
-
witam
Mam chęć zabrać się za wymianę poduszek silnika. Jakieś porady? Dam rade to zrobić sam??? Czego będę potrzebował?? 2000 r. 1,0
Nie mogę dostać lewej poduszki jak ktoś zna sklep gdzie są to poproszę.Dzięki bardzo
-
witam
Mam chęć zabrać się
za wymianę poduszek silnika. Jakieś porady? Dam rade to zrobić sam??? Czego będę
potrzebował?? 2000 r. 1,0masz podnośnik + kanał do tego w miarę jakieś narzędzia, jeśli nie to raczej zostaw to mechanikom.
Nie mogę dostać
lewej poduszki jak ktoś zna sklep gdzie są to poproszę.na górze masz listę podwieszonych sklepów, jak nie ma w IC, to zapytaj w Motorex-ie, Kapitanie, ewentualnie w Hipol-u ... choć ten ostatni osobiście bym zostawił na koniec, bo obsługa jest ... tam doczytasz ...
-
lewa - rozumiem że od skrzyni biegów ?
lewarek pod skrzynię, koła skręcić w lewo, zdemontować akumulator i jego podstawkę.
Teraz 3 sposoby są (klucze 12 i 14):
1. wykręcić łapę od skrzyni i środkową śrubę mocującą poduszkę
2. odkręcić poduszkę od łapy silnika, śrubę mocującą poduszkę oraz osłonę poduszki
3. odkręcić poduszkę od łapy silnika, śrubę mocującą poduszkę, opuścić powoli silnik ze skrzynią aby móc swobodnie wyciągnąć poduszkę.Jeżeli się źle rozumiemy i jest to poduszka prawa to podnośnik pod miskę olejową (przekładka z drewnianej deski ! ), delikatnie unosisz, odkręcasz śrubę mocującą poduchę (klucz 14), odkręcasz poduchę od łapy silnika (2x klucz 14) i masz
Hellsin, niestety twoja porada odnośnie wymiany jest do niczego. To użytkownik powinien zdecydować czy jest w stanie podołać takiemu prostemu zadaniu czy nie. Żaden kanał nie jest tu w ogóle potrzebny, nie trzeba nawet koła zdejmować.
madiii, wyciągnij poduszkę i oceń jej stan, ewentualnie zaklej ją klejem do szyb, taniej cię wyniesie ta inwestycja niż płacić za nową pewnie 150-200 zł
-
Klej do szyb bez sensu. Po zaklejeniu na wolnych obrotach trzęsie mi całą budą. Za sztywno jest
-
Za klej to ja dziekuje. :-)
Będe mial problem jak kupie poduszke ashika gom-801 lewa patrząc od kierowcy i yamato I58006YMT prawa, i srodek I58007YMT. Dużo rużnią się od siebie np. twardość
-
a zakleiles trzy czy jedna, i tez zalezy czy je w pełni zalałeś czy tylko delikatnie.
klej jest bardzo dobry, ale z rozsądkiem
-
None, a sam przy jednej z poduszek polecasz podnośnik ... no ale ok, niech będzie, napisałeś manual jak to zrobić inaczej, co mnie bardzo cieszy.