[Mk III 1.3 8V] rozmiar łożyska przód
-
czyli w moim
wypadku
warsztat i niech
sie mecząTo popytaj ile w warsztacie robota z ich częściami. Warsztaty mają zniżkę na części
-
tak bede musiał zrobic
-
no i wszystko załatwione zadzwoniłem jeszcze do jednego sklepu u którego brałem wahacze i koncówki i Koyo za 45zł z uszczelniaczami wiec nie ma co sie zastanawiać a wymiana gratis :):):):)
-
wymienione i cisza upragniona ale tylko jedno łozysko a myślałem że dwa będo do wymiany
nastała cisza ale niestety tylko od łożyska
bo jak przestało wyć :0 to usłyszałem inne dzwiekii tak jak wrzucam biegi i w momęcie puszczania sprzęgła jest walnięcie jak jade na niskich obrotach jak sa wysokie tego nie ma i jak redukuje biegi na niższe też tego nie ma
jest tylko jak dokonuje zmiany i puszczam sprzegło. nie ma tego nawet jak zmienie już bieg i ponownie wcisne sprzegło i puszcze bez zmiany biegu .poduszka ? nie wiem co wy o tym myslicie ? na recznym nic nie czuć
myślałem że przegub jezdziłem w koło ale nic nie usłyszłem
dodam ze wymienione wahacze końcówki i drążki zostały do wymiany łaczniki
-
Poduszki silnika do sprawdzenia.
Sprawdź tą od strony grodzi ( na łączeniu silnika i skrzyni)
U mnie też w następny weekend wymiana tylnego łożyska (w sedanie to wymiana całej piasty - już kupiona)
-
nieprawda, zależy, bo w sedanach 1.3 lądowały hamulce zwykłe na 2 łożyska, a w sedanach 1.6 piasty takie jak w GTI + bęben 200mm
-
rozumiem że poduszka do zdemontowania
jakieś rady ??
albo w jaki sposób sprawdzić -
nieprawda, zależy,
bo w sedanach 1.3 lądowały hamulce zwykłe na 2 łożyska, a w sedanach 1.6 piasty
takie jak w GTI + bęben 200mmW moim są właśnie piasty z gti i bębny 200 mm
Chciałbym mieć te tańsze bębny i łożyska w nich montowane
-
rozumiem że
poduszka do zdemontowania
jakieś rady ??
albo w jaki sposób
sprawdzićZ poduszkami to jest zabawa - ciężko to zweryfikować chociażby po wyglądzie po zdemontowaniu.
U mnie coś stukało w prawym przodzie na większych dołkach i podczas zrywania przyczepności podczas przyspieszania. Wymieniłem wahacz, łącznik stabilizatora, górne mocowanie amortyzatora i żadnej poprawy. Aż przy wymianie rozrządu jak miałem tą poduszkę odkręconą, bo trzeba było silnik opuścić coś podobnie zabrzęczało. Obczaiłem temat i to był strzał w dziesiątkę
Kupiłem od jednego usera forum używaną poduszkę z auta o przebiegu 90 kkm, wymieniłem i jest git
Co ciekawe, "nowa" poduszka wcale nie wyglądała lepiej niż moja stara... Więc na "oko" stanu poduszki się nie sprawdzi...
Najwyżej można "telepać" silnikiem - jak zacznie się dziwnie bujać albo pojawią sie stuki, to wiadomo, że coś się złego dzieje
-
no to mi pomogłeś heheeh
doczytałem gdzieś na forum że jak ruszasz na wstecznym bez gazu tylko na sprzęgle to jak trzesie tzn poduszka tylna
co o tym myślisz ? -
no to mi pomogłeś
heheeh
doczytałem gdzieś
na forum że jak ruszasz na wstecznym bez gazu tylko na sprzęgle to jak trzesie tzn
poduszka tylna
co o tym myślisz ?Musiałbyś to sprawdzić z dodatkową osobą - ona kieruje, a Ty spoglądasz pod maskę...
Złap za silnik rękoma i potrzęś nim trochę przód-tył
-
jak robie tą probe to strasznie trzęsie na wstecznym
-
jak robie tą probe
to strasznie trzęsie na wstecznymZapodaj mu tą poduszkę od ściany grodziowej - za używkę dasz z wysyłką z 50 zł i będziesz miał problem z głowy. Poszukaj na Alle, może ktoś jakiegoś Swifciaka z Niemcowni z niskim przebiegiem rozkręca
-
tak bede musiał zrobic dzięki bardzo
-
dostałem wczoraj kpl poduszek od plastka
teraz pytanie jak wymienić - dostać sie do tej od strony ściany grodziowej
w tamtym tyg zamontowałem nowy tłumik.
Wczoraj położyłem sie pod samochód żeby sprawdzić drążek bo mi coś waliło okazało sie ze drążek niedokręcony i miał luz dziwne sam sie odkręcił ? czy ja go nie dokręciłem i przy okazji zobaczyłem ta poduchę i jak tam ja wyciągnąć ?? -
w końcu zabrałem sie wymianę tych poduszek
1 z prawej strony w komorze w 20 min
2 od ściany grodziowej :):): 4h heheheheh
kombinacji co nie miara oczywiście bez kanału tylko podnośnik
wiec tak
-spuściłem wydech od kolektora 2 śruby- odkręciłem śrubę mocującą drążek biegów tą sztywną nie wiem jak to się nazywa
i wtedy jest dostęp do dwóch śrub od mocowania do łapy i śruby do ściany grodziowej
trochę zajęło odkręcanie głównej śruby co przechodzi przez poduszkę bo na leżąco z przedłużka ciężko było mi sie złożyć żeby zablokować klucz po 40 min udało sie
-ściągnąłem filtr powietrza odkręciłem od góry 2 śrubę od grodzi i mam w ręce
później składanie zamontowałem do ściany kładę się pod samochód i zapomniałem o mocowaniu do łapy :):) odkręcanie
-założyłem mocowanie do łapy dokręciłem do ściany , kładę się, podnoszę silnik i nie pasują śruby
30 min kombinacji rożnych i nic w końcu odwrotnie założyłem mocowanie do łapy i co odkręcanie dokręcanie i później pasował jak ta lalai tak to wygląda jak człowiek bierze się za coś czego nie umie :P:P ale jaka satysfakcja :):) i odleżyny na plecach :P:P:P:P
została mi jeszcze 3 przy skrzyni
ale teraz nie trzęsie przy cofaniu :)bez gazu i biegi lepiej wchodzą - odkręciłem śrubę mocującą drążek biegów tą sztywną nie wiem jak to się nazywa