[MKV 1.3 16V] Podświetlanie zagarów i dziwne zachowanie el. szyb
-
przy bezpiecznikach
pod kierownicą: czarna kostka z blaszką srebrną czołową i otworkiem. jeżeli z
otworka wystaje plasticzek to wyskoczył bezpiecznik i ten plastik trzeba wcisnąćPlany sobie, a życie sobie...
Bezpiecznik wyskakuje od razu po przekręceniu stacyjki.
Szyby oczywiście nie działają (radio odłączone, podświetlenie zegarów działa)Pytanie czy ten bezpiecznik coś jeszcze obsługuje?
Dobrać się do elektryki drzwi, czy gdzieś jeszcze może być zwora? -
Ja ma u siebie własną instalacje elektryki szyb wiec za dużo o mkv nie wiem ale nie masz przypadkiem przekaźnika od szyb? Poza tym jesli masz elektryke lusterek to zobacz czy działa. A na końcu wez nura pod deskę i przejrzyj mniej więcej kable od elektryki szyb wrócę później do domu to powiem Ci na jakie kolory kabli zwracać uwagę chociaż ja mam elektryke z mkiii. No i niestety od IMO tez może być problem przejzyj kable przy stacyjce.
-
Zagadka rozwiązana.
Mechanik/elektryk stwierdził, że nie będzie próbował tego naprawiać bo to jest zadanie dla hobbysty. Kij mu w oko.
Nie pozostało mi nic innego jak samemu poszukać zwory... i okazało się, że winny jest... blacharz.
Przy robieniu progów nadpalił mi wiązkę kabli.Przepaliły się dwa przewody: od prawej szyby oraz od tablicy rejestracyjnej. Na zmianę zwierały się nawzajem oraz dotykały blachy.
Przewody połączone i zaizolowane. Szyby działają, zegary nie gasną -
Zagadka rozwiązana.
Trochę Ci się zeszło
Najważniejsze, że wszystko bangla