Jakie szczęki i cylinderki
-
potwierdzam że nowa
tuleja może zgrzytać , jak tylko założyłem nowe wahacze z gumami zaczeło zgrzytać
jak stara podłogawłasnie tak mam jak piszesz stara podłoga masakra no cóż samochód wiekowy to i podłoga też
jak bede miał chwile to zerkne
dzięki za informacje -
jedyne co pomoże to chyba wysmarowanie wszystkich połączeń guma-metal jakąś wazeliną albo czymś co nie zjada gumy .
-
potwierdzam że nowa
tuleja może zgrzytać , jak tylko założyłem nowe wahacze z gumami zaczeło zgrzytać
jak stara podłoga ,i tak do teraz , podobnie z kolumną zawieszenia , nowe amorki
wstawiłem i zaczeła zgrzytać chyba sprężyna ,Mnie to by krew zalała jak miał bym jeździć z tak skrzeczącym zawieszeniem ,wystarczy że plastiki w środku lubią się odzywać na dziurach.
Z miejsca taką tuleje bym wywalił. Dla mnie ma pracować cicho i basta, a jak nie .... -
fakt nie jest to komfortowe w sumie suzi nie jest komfortowa :):):)
ale jak leci radio to nie słychać
jest to irytujące zobaczymy jak długo wytrzymamcylinderek dzis wymieniłem na nowy trzeba jechać zobaczyć jak hamuje
-
bylem na hamowni i roznica spadła do 25%
nie jest to jescze dobrze ale niby przeglad jeszcze sie zmieści,
dlatego postanowiłem wymienić szczeki
/miałem dzis to zrobić ale niestety padało caly dzien wiec nie zrobiłem
no i guma jeszcze piszczy i czesciej -nie tylko przy hamowaniu bedzie trzeba pewnie wymienić -
wszystko wymienione i hamuje :):)
-
i jakie pozakładałeś części - marka ?
-
cylinderek delphi
a szczeki jakieś tanie 50 zł nie pamiętam jakie dokładnie jakie a już poleciały do kosza
tuleja wahacza -Yamato- piszczy nadal nie ruszyłe tematu jeszcze- tylko juz cały czas a przy hamowaniu nie chociaż to sie zmieniło heheheheh ale moze jutro sie za to wezme -
tuleja wahacza
-Yamato- piszczy nadal nie ruszyłe tematu jeszcze- tylko juz cały czas a przy
hamowaniu nie chociaż to sie zmieniło hehehehehooo ... to w skrzypieniu też jest postęp
ale moze jutro sie za to wezme
jak pisałem - ja bym zaraz coś kombinował, bo mnie by to po prostu mocno wkur... - denerwowało
-
dzis tak wiało że nawet głowy nie wychyliłem z domu
wiec nie zrobiłem
a tak to muzyka gra i nie słychać