Wyświetlanie przebiegu swift mk6
-
Witam wszystkich kolegów i koleżanki!
Od ok 2 tygodni jestem posiadaczką świstaka mk6, 1.3/92KM, rocznik 2006 w wersji 5d.
Dwóch rzeczy nie potrafię rozgryźć w moim bolidzie:
- z tego co wyczytałam dla poprzedników mk6, nie ma kontrolki rezerwy paliwa, tak? Czy mk6 też to dotyczy? Z tego co zauważyłam, to chyba tak
- Czy da się przełączyć na wyświetlaczu przy zegarach przebieg? Już tłumaczę o co mi chodzi Chciałabym sobie kontrolować spalanie (nie tylko za pomocą wyświetlacza zegarka) dla dystansu przejechanego np na jednym baku. Teraz wyświetla mi całkowity przebieg, rozumiem, że jeśli go zresetuję, to w tym momencie całkowity przbieg jest w sumie nie do przywrócenia?
Jeśli pytania są infantylne, to przepraszam, w końcu jestem tylko kobietą
Baaaaaaaardzo proszę o nieodsyłanie mnie do "wujka google" - nie poszłam na łatwiznę i NAPRAWDĘ próbowałam radzić sobie sama tak, FAQ też przejrzałam i fora też
Pozdrawiam!
-
Od ok 2 tygodni
jestem posiadaczką świstaka mk6, 1.3/92KM, rocznik 2006 w wersji 5d.
Dwóch rzeczy nie
potrafię rozgryźć w moim bolidzie:- z tego co
wyczytałam dla poprzedników mk6, nie ma kontrolki rezerwy paliwa, tak? Czy mk6 też
to dotyczy? Z tego co zauważyłam, to chyba tak
jest kontrolka ... przynajmniej w Sporcie, chyba tylko GC nie miały, ale GC chyba nie było w 5D, nie pamiętam niestety
- Czy da się
przełączyć na wyświetlaczu przy zegarach przebieg? Już tłumaczę o co mi chodzi
Chciałabym sobie kontrolować spalanie (nie tylko za pomocą wyświetlacza zegarka) dla
dystansu przejechanego np na jednym baku. Teraz wyświetla mi całkowity przebieg,
rozumiem, że jeśli go zresetuję, to w tym momencie całkowity przbieg jest w sumie
nie do przywrócenia?
nie za bardzo zrozumiałem - na przebiegu masz, klikając przyciskiem:
- przebieg główny ( niekasowalny, chyba że przez kompa i takie tam czyli popularne cofanie licznika );
- przebieg A;
- przebieg B;
Spalanie na podszybiu:
- chwilowe;
- średnie;
Ale nie wiem czy u Ciebie jest takowe.
Jak jesteś na przebiegu A lub B dłuższe przytrzymanie przycisku kasuje wartość
Baaaaaaaardzo
proszę o nieodsyłanie mnie do "wujka google" - nie poszłam na łatwiznę i NAPRAWDĘ
próbowałam radzić sobie sama tak, FAQ też przejrzałam i fora też
Pozdrawiam!to widać słabo szukałaś, tu są raczej userzy starszych swiftów Tych przed 2006
Klub Suzuki Polska - http://www.klubsuzuki.pl/index.php, tu masz Mk 6 i 7. - z tego co
-
Spalanie na podszybiu mam chwilowe i średnie
Nie wiem właśnie jak przełączyć między przebiegami. Z A do B.. Jak naciskam na "guzik", to jakoś nie działa. Hm. Rozkminię to jakoś
Dzięki za odpowiedzi i rady. Widać muszę zmienić forum :(((
Pozdrawiam
-
W 4x4 też jest rezerwa.
Przełączanie przebiegu powinno działać po krótkim przyciśnięciu tego guzika w zegarach. Przytrzymując na A i B resetujesz te liczniki.Aby zresetować średnie na podszybiu, przytrzymujesz ten guzik po prawej stronie wyświetlacza.