[mk5 1.0 LPG] Zapalający się check engine podczas jazdy na LPG
-
Mała aktualizacja.
Gaśnięcie przy zmianie:
Została przebudowana instalacja pod maską i teraz już jest ok. Silnik nie gaśnie przy przełączaniu rodzaju zasilania.Zapalający się check:
Gazownik zmienił sterownik na inny. Póki co przejechałem już 3 tankowania i check się nie zapalił. -
Odłączając aku
resetujesz komputer i wszystkie błędy jakie się w nim zapisały, więc kontrolka też
zgaśnie. Niestety nie rozwiązuje to zasadniczego problemu - czyli dlaczego się
zapala. Check jest po to, żebyś wiedział że coś się dzieje nie tak i na to
zareagował a nie go olewał.
Jak wygląda u
Ciebie skład mieszanki? Może być za bogata (tak było w moim przypadku).nie wiem jak skład mieszanki ale na początku po odpaleniu troche czuc gaz ale jak sie jedzie i pozniej stoi juz tego nie ma
bede regulował jeszcze tps bo szarpie przy dodawaniu gazu o ktorym pisałem w innym temacie wiec może po regulacji będzie ok -
Niestety nie rozwiązuje to zasadniczego problemu - czyli dlaczego się zapala. Check jest po to, żebyś wiedział że coś się dzieje nie tak i na to
zareagował a nie go olewał.
Jak wygląda u Ciebie skład mieszanki? Może być za bogata (tak było w moim przypadku).Wiem po co jest ta kontrolka
To, co robię zasadniczego problemu nie rozwiązuje, ale inny tak - kontrolka się nie świeci -> silnik pracuje w normalnym trybie.
Zapalała mi się dawniej, nie wiem co wtedy było z mieszanką, potem zrobiłem konkretny przegląd, sporo grzebałem i wszysytko poustawiałem. Mieszanka jest w normie (lambda "faluje"). A potrafi się zaświecić. Kod 13, czyli lambda. -
witam ponownie
ustawiłem tps
ale po ustawieniu sonda nadal sie zapala
po zapaleniu sie kontrolki obroty prawie na 0 na gazie na jalowym na benzynie normalnie 800-1000
po resecie kompa wraca do normy
może wiecie jak sprawdzić sonde miernikiem i jakie wartości powinna mieć -
witam ponownie
ustawiłem tps
ale po ustawieniu
sonda nadal sie zapala
po zapaleniu sie
kontrolki obroty prawie na 0 na gazie na jalowym na benzynie normalnie 800-1000
po resecie kompa
wraca do normy
może wiecie jak
sprawdzić sonde miernikiem i jakie wartości powinna miećA masz w ogóle zamontowany emulator sondy lambda? 11 lat temu to nie było takie powszechne - w Punciaku ojca na tym przyoszczędzili monterzy i na gazie check palił się non stop
-
nie ma
normalnie wkrecona w kolektor wydechowy -
emulator --- ehh
jaką masz centralkę gazu napisz
-
BRC ELEGANT 51
-
none7 ma to jakis wplyw na te sonde????
-
po ustawieniu TPS-a wg instrukcji na forum szarpanie zostało ale sonda juz sie nie włącza :):)a starałem się ja włączyć swoją jazda tak jak zawsze i nic chyba ze sobie poszła hehehehe a i spalanie spadło o jakieś 10%