Przełożenie główne skrzyni
-
Czy może ktoś wie albo czy da rade, przeliczyć przełożenie główne skrzyni biegów obracając kołami na podnośniku wiem że tak da rady przeliczyć w autach tylno napędowych a w przednio da się.
-
Czy może ktoś wie
albo czy da rade, przeliczyć przełożenie główne skrzyni biegów obracając kołami na
podnośniku wiem że tak da rady przeliczyć w autach tylno napędowych a w przednio da
się.nie wiem o co chodzi z tym przełożeniem, ale może fragment z wydruku homologacji ci pomoże:
Przełożenia na poszczególnych biegach:
1 - 3,416
2 - 1,894
3 - 1,280
4 - 0,914
5 - 0,757
bieg wsteczny - 3,272Dla skrzyni z silnika 1,3 50kW
-
Witam Panowie.
Szukam najkrótszej skrzyni jaka występowała w SS 4WD. Znalazłem że były na rynku Swifty 4WD GTi. Jak jest z dostępnością skrzynek z tego modelu? Czy samo przełożenie główne podejdzie pod skrzynkę z 4WD? I jak określić bez rozbierania z jaką skrzynią ma się do czynienia?
Proszę o odpowiedź, dzięki.
-
Jak dla mnie najkrótsze dostępne to 4.24 . Jeżeli były swifty gti 4x4 to pewnie cultusy a z dostępnością tego to wiadomo jak jest i nie ma gwarancji ze było krótkie. Główne łatwiej zrobić. Monstergarage miał chyba nawet do sprzedania jedno.
Co do któtkiej skrzyni( poszczególne biegi).. myśle że okolice 11tysi i bedzie krótka.. innej drogi nie ma. -
Teraz mam włożone chyba najdłuższe przełożenie jakie jest możliwe. Bez problemu napędza się do 200km/h tylko po co jeśli na odcinkach nie mogę sie do 120km/h nakręcić...
Dlatego szukam jak najkrótszego z krótkich.