Czy Ultery bardzo pierdzą?
-
Wyczaiłem na allegrze obniżki na powystawowe Ultery, przykładowo http://allegro.pl/tlumik-sportowy-uniwersalny-ulter-wyprzedaz-i3246095123.html
Bardzo to pierdzi? Zależy mi na czymś co da pomruk basowy, ale jednocześnie nie będzie męczące, zwłaszcza w trasie przy dłuższej jeździe na jednostajnych obrotach. Może ktoś posiada, posiadał i się podzieli informacją, być może w swoim życiu słyszałem wydechy Ultera, ale przecież nie będę zaglądał pod każdy zderzak
-
Kolega miał dedykowany końcowy Ultera w lanosie sedanie i ładnie to sobie mruczało bez męczenia w trasie. Tylko, że on z montażem to ze 3 lata temu prawe 700 zł zapłacił
-
O ile nie przelotowy to będzie fajnie mruczał, bez popierdywania.
-
ja mam ultera kwasówkę baniaczek mały i nie jest źle. jakoś żyję przy 3 przelotowych tłumikach, ale 330mm długości... nie wiem czy wejdzie ;D
-
ja mam ultera
kwasówkę baniaczek mały i nie jest źle. jakoś żyję przy 3 przelotowych tłumikach,
ale 330mm długości... nie wiem czy wejdzie ;DMasz dedykowany czy uniwersalny?
-
uniwersalny oczywiście
dodam, że mi się dźwięk bardzo podoba mojego wydechu tym bardziej jak na LPG hamuję silnikiem z bardzo wysokich obrotów
-
Mniemam, że szczela jak gupi
-
od kiedy mam blosa to na samych wysokich już nie szczela , ale szczela od 4000 w dół
na zdjęciu poniżej tak to u mnie wygląda
-
ja mam ulter'a dedykowanego pod swifta, i dźwięk ma kapitalny.
-
A wiesz co to za model ? Ew. w którym sklepie go dorwałeś no i średnice wej i wyj oraz długość tej bani ?
-
ja mam ulter'a
dedykowanego pod swifta, i dźwięk ma kapitalny.Taki masz? klik
-
Myślę ze 700zł jak na tłumik końcowy do auta o tej wartości to gruba przesada ani to koni nie doda a za sam dźwięk 700zł...
-
tak to u mnie wygląda
Pamiętasz jaką masz długość puszki? Mniej niż 30 cm?
Również jestem zdania, że pareset złotych za wydech to lekka przesada, dlatego szukam czegoś uniwersalnego, w rozsądnych granicach cenowych. Doliczając koszt montażu i tak zrobi się minimum dwie stówki z hakiem. Nie byłem zwolennikiem pierdzących wydechów, ale wpadło mi ostatnio fajne auto w cenie roweru, które ma zamontowane wydech końcowy Remusa. Bardzo ładnie to pierdzi przy niskich obrotach, w trasie nie przeszkadza w jeździe -
dokładnie ten, ale ja zapłaciłem coś ponad 500zł
-
Mam go zamontowanego w przelocie i na prawdę powiem że "daje czadu" hehe. Może nagram filmik na dniach to sprawdzicie. Apropo będę wymieniał całe orurowanie na kwas, ktoś orientuje się jaka będzie najlepsze średnica rury która poleci przez cały wydech (od katalizatora do końcowego tłumika).?
-
Mam go
zamontowanego w przelocie i na prawdę powiem że "daje czadu" hehe. Może nagram
filmik na dniach to sprawdzicie. Apropo będę wymieniał całe orurowanie na kwas,
ktoś orientuje się jaka będzie najlepsze średnica rury która poleci przez cały
wydech (od katalizatora do końcowego tłumika).?GTi, 8V czy co ? ogółem 1,75 to max ... potem już jest padaka ...
-
padaka tzn.? Jeżeli mówisz że 1,75 max to może optymalnie będzie 1,50 ? A co do silnika to 1.3 50kW.
-
padaka tzn.? Jeżeli
mówisz że 1,75 max to może optymalnie będzie 1,50 ? A co do silnika to 1.3 50kW.ryczy i moim zdaniem nie jedzie, ale co kto lubi ( poprawa na górze, na dole muł, mowa o 1.3 8V na 2 calach ).
Zrób sobie na wzór serii przelot powiększony tylko o trochę, seria wewn. ma 42 mm, to zrób max. 45 i końcowy z 42.
Jeśli coś poknociłem, niech mnie poprawią koledzy -
Czyli od samego kolektora 45 a potem przy końcowym 42.?
-
http://www.youtube.com/watch?v=OEHZNvIojiM&feature=youtu.be
Tak jak obiecałem, prowizoryczna prezentacja.