Usprawnienie działania elektrycznych szyb z przodu.
-
nie mialem czasu na
rozkręcanie drzwi, wiec tylko popsikałem na szybę silikonem i szyba góra/dół,
poprawa jest zauważalna, ale idealnie i tak nie jest, m poświecilem 8-10minut, także
myśle że warto to zrobićPróbnie zakupiłem silikon w sprayu i popsikałem tam gdzie trzeba i jest max. 50% poprawy.Lepsze to nic to ja było.Nie całe 10 min. robótki... Poza tym ciekawe jak dalej będzie-regularnie,codziennie szyby się przejadą w obie strony.
-
Próbnie zakupiłem
silikon w sprayu i popsikałem tam gdzie trzeba i jest max. 50% poprawy.Lepsze to nic
to ja było.Nie całe 10 min. robótki... Poza tym ciekawe jak dalej
będzie-regularnie,codziennie szyby się przejadą w obie strony.psikanie to chwila, pozniej trzeba szybe myć po tym świństwie
-
Bierzcie pod uwagę fakt, że efekt jaki przyniesie silikon w sprayu zależy również od tego w jakim stopniu zanieczyszczone są prowadnice szyb. Im bardziej zabrudzone bądź zniszczone uszczelki w prowadnicach, tym poprawa działania szyb mniejsza.
Próbnie zakupiłem silikon w sprayu i popsikałem tam gdzie trzeba i jest max. 50% poprawy.
Lepsze to nic to ja było.Nie całe 10 min. robótki... Poza tym ciekawe jak dalej będzie-regularnie,codziennie szyby się przejadą w obie strony.A poprawa w stopniu 50% to myślę, że jak najbardziej do zaakceptowania, biorąc pod uwagę stopień skomplikowania operacji, oraz czas temu potrzebny
-
Polecam wtrysnąć dużo Plaku w uszczelki szyb. Opuszczasz szyby na sam dół, w prowadnice zapodajesz Plak. Już drugi rok mam spokój z 'wolnowstającymi' szybami. Pzdr.
-
ja mam szyby na korbę ale z tym Plakiem i tak spróbuję, bo ciężko chodzą
-
Dziś mija drugi dzień po psikaniu silikonem w sprayu-szyby chodzą już naprawdę satysfakcjonująco.Biorąc pod uwagę,że silniczki są pewnie tak stare jak swift to można im wybaczyć ciut wolne tempo.W porównaniu z tym co było to teraz szyby zapitalają w obie strony.Dziękuję za wypowiedzi
Pozdrawiam - Michał. -
Silikon ma to do siebie że niestety ale łapie na siebie wszelaki syf. Póki co nie chwal dnia póki nie skoczysz (czy jakoś tak). Jeszcze może się okazać że będziesz zmywał ten silikon brzydko się przy tym wyrażając
-
Dziś mija drugi
dzień po psikaniu silikonem w sprayu-szyby chodzą już naprawdę
satysfakcjonująco.Biorąc pod uwagę,że silniczki są pewnie tak stare jak swift to
można im wybaczyć ciut wolne tempo.W porównaniu z tym co było to teraz szyby
zapitalają w obie strony.Dziękuję za wypowiedzi
Pozdrawiam -
Michał.u mnie tak samo, a dodatkowe psikanie silikonem bezpośrednio na podnośnik - szynę nie dało zauważalnego efektu
-
Silikon ma to do siebie że niestety ale łapie na siebie wszelaki syf. Póki co nie chwal dnia póki nie skoczysz (czy jakoś tak).
Jeszcze może się okazać że będziesz zmywał ten silikon brzydko się przy tym wyrażającAż tak to chyba źle nie będzie - ja tym silikonem papram uszczelki już dłuższy czas i żadnych niepokojących objawów nie zauważyłem.
Fakt że nie Plakiem tylko Autolandem, ale to chyba miedzy jednym, a drugim środkiem wielkich różnic nie ma . -
Silikon ma to do
siebie że niestety ale łapie na siebie wszelaki syf. Póki co nie chwal dnia póki nie
skoczysz (czy jakoś tak). Jeszcze może się okazać że będziesz zmywał ten silikon
brzydko się przy tym wyrażającNie boj sie nic zmywac nie bedzie, w moim swifcie tez uzylem silikonu i tylko raz poprawilem przez 3 lata, robiac przy tym niecale 200tys km, parkujac pod chmurka.