Gaz w GTi
-
Witam
Jaka cena jest założenia gazu w GTi? Czy jest to niebezpieczne dla silnika? Nigdy nie miałem w żadnym aucie gazu stąd moje pytanie a słyszałem już setki różnych opinii. Jaki jest koszt założenia najlepszej instalacji do tego auta? -
3 tyś żeby to miało rece i nogi, nie będzie różnicy w mocy a pozatym w sekwencji możesz sobie sam mapy konfigurować. Reduktor do 150km, najważniejsze szybkie wtryski jakieś moga być pojedyncze, centralka obsługująca full grupe, nawierty na ściągniętym kolektorze.
No i jakiś polecany gazownik ktory to wystroi.Niby czemu ma byc niebezpieczne starsze swity dobrze lataja na gazie nawet 100tyś km i wiecej.
nowe mk6 i ta generacja silników suzuki maja problemy z wypalającymi się gniazdami zaworów na gazie. -
albo I generacja + BLOS i tez robi swoje.
-
Niby czemu ma byc
niebezpieczne starsze swity dobrze lataja na gazie nawet 100tyś km i wiecej.
nowe mk6 i ta
generacja silników suzuki maja problemy z wypalającymi się gniazdami zaworów na
gazie.Mój na gazie chodzi od 2002r.Naklepane ma na gazie z 200kkm...
-
Witam
Jaka cena jest
założenia gazu w GTi? Czy jest to niebezpieczne dla silnika? Nigdy nie miałem w
żadnym aucie gazu stąd moje pytanie a słyszałem już setki różnych opinii. Jaki jest
koszt założenia najlepszej instalacji do tego auta?Dużo jeździsz? Zdąży się LPG zwrócić zanim mocowania wahaczy strzelą
Pewnie jakbym wiedział, że mój Swift wytrzyma 5 lat, to bym się zastanawiał nad montażem gazu...
Ale chyba jednak nie - auto kupiłem za 2400 zł w 2008 roku i drugie tyle musiałbym dać za instalację - bez sensu
Na benzynce mi się dobrze śmiga - tankuję sobie - przeważnie nocami samodzielnie (na niektórych stacjach ludzie od LPG strasznie gwiazdorzą :d), nie mam problemów z pompą paliwa, uszczelką pod głowicą, składem mieszanki i wolnymi obrotami na lpg...
Zresztą jak moje auto pali 6 litrów benzyny na setkę i nie stać mnie na paliwo, to lepiej rower kupić Droższe paliwo uczy racjonalnego korzystania z auta - do sklepu położonego 500 m od domu nie opłaca się jechać autem
P.S. Żeby nie było - miałem dwa auta z LPG, dwoma jeżdżę okazjonalnie - więc uprzedzony jakoś specjalnie nie jestem - każdy robi jak chce