Zegarek swift Mk4 1999 czy ma świecić cały czas?
-
Witam i pozdrawiam wszyskich forumowiczy
Tydzień temu kupiłem Swifta GLS MK4 z 1999r. Zastanawia mnie jedna rzecz. Wyświetlacz pokazujący czas świeci bardzo ostro przez cały czas nawet po wyłączeniu stacyjki samochodu. Proszę o odpowiedź czy tak ma być, czyli jest to normalne w tym modelu, czy też coś zostało pokombinowane w instalacji elektrycznej? czy przypadkiem zegarek nie powinien się podswietlać dopiero po przekreceniu kluczyka stacyjki?
Dziękuję serdecznie za podpowiedzi
Pozdrawiam: Marek -
Witam i pozdrawiam
wszyskich forumowiczy
Tydzień temu
kupiłem Swifta GLS MK4 z 1999r. Zastanawia mnie jedna rzecz. Wyświetlacz pokazujący
czas świeci bardzo ostro przez cały czas nawet po wyłączeniu stacyjki samochodu.
Proszę o odpowiedź czy tak ma być, czyli jest to normalne w tym modelu, czy też coś
zostało pokombinowane w instalacji elektrycznej? czy przypadkiem zegarek nie
powinien się podswietlać dopiero po przekreceniu kluczyka stacyjki?
Dziękuję serdecznie
za podpowiedzi
Pozdrawiam: MarekDawno temu zegarek wyciągnąłem, ale z tego co pamiętam to była tak jak myślisz, że być powinno (jeśli chodzi o podświetlenie, bo cyferki cały czas były).
-
Dawno temu zegarek
wyciągnąłem, ale z tego co pamiętam to była tak jak myślisz, że być powinno (jeśli
chodzi o podświetlenie, bo cyferki cały czas były).edit:
Też polecam, wystarczy delikatnie podważyć i wyciągnąć zegarek, będzie ładna poleczka -
Zegarek powinien się zapalać po przekręceniu zapłonu. Jeśli włączysz do tego światła to zegarek lekko przygaśnie, żeby nie oślepiać w nocy. Jeśli kluczyk nie jest przekręcony, to zegarek nie powinien się świecić, widoczne będą tylko cyfry (wskazanie godziny).
Popraw to, bo aku będzie się rozładowywał
-
wystarczy zamontować zegarek w podsufitce obok lampki z mk2 ... wygląda zacnie.
-
wystarczy
zamontować zegarek w podsufitce obok lampki z mk2 ... wygląda zacnie.No ja tak właśnie mam
-
nie tylko Ty
-
nie tylko Ty
zdaję sobie z tego sprawę
-
Zegarek powinien
się zapalać po przekręceniu zapłonu. Jeśli włączysz do tego światła to zegarek lekko
przygaśnie, żeby nie oślepiać w nocy. Jeśli kluczyk nie jest przekręcony, to zegarek
nie powinien się świecić, widoczne będą tylko cyfry (wskazanie godziny).
Popraw to, bo aku
będzie się rozładowywałPo prawie 3 latach od sprzedania swifta dowiedziałem się czemu mi aku padało zimą Lepiej późno niż wcale
-
Czyli coś jednak jest nie tak. Moje wątpliwości się potwierdzają, tym bardziej, że akumulator rozładowuje się dość szybko. W jaki sposób poprawić obecny stan rzeczy?
Serdecznie dziękuję za odpowiedzi
Pozdrawiam:
Marek -
Czyli coś jednak
jest nie tak. Moje wątpliwości się potwierdzają, tym bardziej, że akumulator
rozładowuje się dość szybko. W jaki sposób poprawić obecny stan rzeczy?
Serdecznie dziękuję
za odpowiedzi
Pozdrawiam:
MarekWyjmij żarówkę z zegarka na początek, a potem poszukaj problemów z kabelkologią