Problem z rannym odpaleniem Swift 1.0 99r


  • Użytkownik archiwalny

    Witam
    Korzystałem z wyszukiwarki jednak nic nie znalazlem, więc proszę o pomoc lub wskazanie odpowiedniego linka
    Do rzeczy:
    Mój brat kupił ostatnio Swifta 1.0 99r i odkąd zaczeły się mrozy jest problem z odpalaniem rano,(jak już odpali i jest ciepły to przez pare godzin pali na dotyk) auto kręci aku naładowany, a jak juz odpali to mija z 10-15 min. Dziś znów podjeliśmy próbe odpalenia, podłączylismy drugi aku pokręcil i nic, odkręcilismy świece ale były suche, więc wlaliśmy mu bezpośrednio benzyny do przepustnicy i auto odpaliło "od pierwszego" ale zaraz zgasło.
    Rozmawiałem dziś z kimś bardziej zorientowanym i stwierdził, że to czujnik temperatury cieczy chlodzącej, gdzie go szukać i jak wygląda, może jakieś fotki? Układ zapłonowy nowy


  • Użytkownik archiwalny

    kolego a czekasz aż pompa przepompuje paliwo do wtryskiwacza czy natychmiast palisz
    palisz ?


  • Użytkownik archiwalny

    tak za każdym razem czekaliśmy, ale tak jak wspominalem przy ciepłym silniku nie ma z tym prblemu.


  • Użytkownik archiwalny

    Spróbuj kolego odpalić z naga na gazie jeżeli odpali odrazu jest to wina krokowego na 99,9% bo wtedy nie włącza ci się ssanie i tak się dzieje nie chce palić


  • Użytkownik archiwalny

    Rozmawiałem dziś z
    kimś bardziej zorientowanym i stwierdził, że to czujnik temperatury cieczy
    chlodzącej, gdzie go szukać i jak wygląda, może jakieś fotki? Układ zapłonowy nowy

    Ten czujnik wkręcany jest w obudowę termostatu, jak staniesz przed silnikiem to się nachyl trochę za pokrywę zaworów i ujrzysz bodajże zieloną wtyczkę wpinaną w ten czujnik.
    A wygląda on tak:

    Mam taki na zbyciu, więc jakby coś było z Twoim nie tak, to pisz pw.


Log in to reply