Problem z odpalaniem
-
U mnie powodem gaśnięcia silnika kiedyś był główny przekaźnik (tak i duży czarny "bezpiecznik "powiedzmy w komorze silnika w skrzynce bezpiecznikowej). Jego wymiana pomogła.
-
Cześć,
Dzięki za
zainteresowanie, mam właśnie problem z wybłyskaniem kodów - nie mam tego specjalnego
włącznika, a po spięciu kabli w kostce wg instrukcji nic nie błyska (sama kontrolka
działa prawidłowo) ...A patrzyłeś, czy nie masz dodatkowego miejsca na bezpiecznik w skrzynce bezpieczników? Jak włożysz tam bezpiecznik, to zacznie migać check engine
-
To mogło być
powiązane (o ile masz TPS). Aby to sprawdzić w chwilach słabości auta odłącz wtyczkę
od TPS-a - silnik powinien zapalić.
Zmiana TPS-a nie
jest trudna. Ale znalezienie używki w odpowiednim stanie to już duża sztuka.
Pzdr, WDo zwykłego silnika to chyba nie ma problemu?
1,3 zwykły czyli 8V - kliken
1,3 GTI - kliken
Nie ma za co
Wpisujesz w wyszukiwarce allegro "przepustnica swift" lub "monowtrysk swift" i wybierasz
-
-
A patrzyłeś, czy
nie masz dodatkowego miejsca na bezpiecznik w skrzynce bezpieczników? Jak włożysz
tam bezpiecznik, to zacznie migać check engineMam, ale po włożeniu bezpiecznika nic się nie dzieje Dodatkowo jak na złość samochód jeździ bez problemu przez kilka ostatnich dni, ale wiem, że to nie minie samo...
-
U mnie powodem
gaśnięcia silnika kiedyś był główny przekaźnik (tak i duży czarny "bezpiecznik
"powiedzmy w komorze silnika w skrzynce bezpiecznikowej). Jego wymiana pomogła.Cześć,
Czy mógłbyś mnie naprowadzić który to konkretnie? Któryś z tej skrzyneczki pod maską - jest ich tam 6/8 szt?
-
Ja bym na szybko srawdził gdy auto padnie .... najpierw iskrę i czy monowtrysk podaje paliwo... wtedy można obrać kierunek dalszych poszukiwań. W moich swiftach /justy wymieniałem dwa razy monowtrysk.
-
Ja bym na szybko
srawdził gdy auto padnie .... najpierw iskrę i czy monowtrysk podaje paliwo... wtedy
można obrać kierunek dalszych poszukiwań. W moich swiftach /justy wymieniałem dwa
razy monowtrysk.Na 99% iskra jest - raz tylko miałem okazje sprawdzić, zwykle jeżdżę sam...
Gdyby monowtrysk podawał ciągle paliwo to kręcąc nim przez 20 minut chyba bym "poczuł" nadmiar wpompowanego paliwa - a jak już zapali to idealnie równo, jak zawsze. (nie wiem czy dobrze myślę)Jeśli kupił bym kompletny monowtrysk tj ten: http://allegro.pl/monowtrysk-suzuki-swift-iii-1-0-i2747701293.html#tabsAnchor
To wystarczy przełożyć czy potrzebna jest jakaś regulacja?
Pozdrawiam,
Łukasz -
Czy monowtrysk
przepustnica 1 Swifcie1.0 będzie taka sama jak w 1.3?Pewnie jest inny, bo trochę mniej paliwa 3-cylindrówka potrzebuje - obudowa może być inna, ale sam wtryskiwacz może być mniej wydajny
Tu masz jeden klik
-
a teraz cie zaskoczę bo zajrzałem do EPC.
wtryskiwacz mk2 i mk3:
1.0 - 15710-60B50
1.3, 1.6 - 15711-6OBT0
wtryskiwacz mk4 i mk5:
1.0 mk4 mk5, 1.3 mk4 - 15710-60B50i jak tu teraz to rozkminić ? dodatkowo z tego co orientuję się nie ma czegoś takiego jak mk3 96 węgier ... hm... albo mk3 japoniec 96 albo mk4 węgier 96
-
a teraz cie
zaskoczę bo zajrzałem do EPC.
wtryskiwacz mk2 i
mk3:
1.0 - 15710-60B50
1.3, 1.6 -
15711-6OBT0
wtryskiwacz mk4 i
mk5:
1.0 mk4 mk5, 1.3
mk4 - 15710-60B50
i jak tu teraz to
rozkminić ? dodatkowo z tego co orientuję się nie ma czegoś takiego jak mk3 96
węgier ... hm... albo mk3 japoniec 96 albo mk4 węgier 96Hm... więc każdy wtrysk 15710-60B50 będzie pasował do litrówki :-)
Z tym modelem to właśnie jest kłopot - szukałem takiego na allegro żeby pokazać do weryfikacji ale nie ma. Generalnie wygląda jak MK3 rok produkcji 96 ma wspomaganie, el. szyby i poduszkę kierowcy i nie gnije jak to podobno węgierskie wersje. Ale wszędzie mi zawsze mówili że to wengier... można to jakoś jednoznacznie określić?
-
tabliczka znamionowa . magyar hyngary lup japam
-
Zdaje sobie sprawę jak głupie może to być pytanie ale gdzie jej szukać?
Pod maską nie rzuciła mi się w oczy ... -
pod maska pod podszybiem
-
pierwsza litera kodu vin - japoniec ma J z przodu, węgierskie albo H albo M, kto ma Węgra niech napisze
-
Ja mam T
-
Ja mam T
Właśnie...nawet na tej liście Suzuki, co węgierskim coś tam wymieniali to wszystkie viny zaczynają się od "T"
Ja mam "J" i jestem z tego dumny
-
Ja mam T
Czyli węgierskie wersje mają T - już ustalone