Problem z elektryką - radio i więcej
-
widzę tu pioneera ?
czerwony - zasilanie ze stacyjki
żółty - podtrzymanie (stałe napięcie 12V)czarny masa.
czerwony z zółtym połączone czyli radyjko cały czas mozesz mieć włączone bez kluczyka w stacyjce.
-
widzę tu pioneera ?
czerwony -
zasilanie ze stacyjki
żółty -
podtrzymanie (stałe napięcie 12V)
czarny masa.
czerwony z zółtym
połączone czyli radyjko cały czas mozesz mieć włączone bez kluczyka w stacyjce.tak, pioneer ale dość stary
Aha, a azatem czerwony przewód miał prawo wisieć nie podpięty do niczego luzem, jeśli przy radiu jest połączony z żółtym?
To, dlaczego radyjko nie chce działać? : ( -
a masę ma podłączoną dobrze ? skąd jest wzięte zasilanie radia ? gdzie masz podłączoną masę ? a nie walnął przypadkiem jakiś bezpiecznik ?
-
Ten, który Ci jeszcze nie odłączył to antena, a niebieski to sterowanie wzmacniaczem, będziesz musiał go podłączyć jak KIEDYŚ kupisz wzmacniacz
Wtedy zobaczysz, że jednak jest ważny, resztę wyjaśniono wyżej -
A niebieski to
sterowanie wzmacniaczem, będziesz musiał go podłączyć jak KIEDYŚ kupisz wzmacniacza w co się go wsadza? tak z ciekawości
a co z tym kablem z białą wtyczką?
edit: i czemu godzina się nie wyświetla ! : (
-
Niebieski podłączasz do wzmacniacza, zazwyczaj pomiedzy + i -, dzieki niemu wzmacniacz uruchamia się po włączeniu radia i wyłącza razem z nim.
O ile pamiętam to do zegarka idą 4 kable, masa, zasilanie stałe zegarka, podświetlenie po przekręceniu stacyjki i ściemnienie po włączeniu świateł...zobacz sobie czego Ci brakuje
Jak na moje to bezpiecznik, po wymianie powinien zadziałać zegarek i radio jeśli będzie dobrze podłączone
Jeszcze jedno...pisałeś coś o zakładaniu wzmacniacza...zapamiętaj, że do wzmacniacza nie masz złączy JACK tylko RCA (zwany chinchem -"czinczem"), to są te dwa przy antenie z białym i czerwonym kolorkiem
-
Niebieski
podłączasz do wzmacniacza, zazwyczaj pomiedzy + i -, dzieki niemu wzmacniacz
uruchamia się po włączeniu radia i wyłącza razem z nim.
O ile pamiętam to
do zegarka idą 4 kable, masa, zasilanie stałe zegarka, podświetlenie po przekręceniu
stacyjki i ściemnienie po włączeniu świateł...zobacz sobie czego Ci brakujejutro w dzień się tym zajmę, ale sporo plastiku trzeba będzie zdjąć... ;s
I jaka mogła być przyczyna że radio zaczęlo przestawać łączyć od drgań aż nagle sie wylaczylo? ;s Co to jest za kabel podlaczany bezposrednio do radia w kształcie jacka?
-
TO złącze ANTENY, nie załamuj mnie
Widzę, że w tych sprawach jesteś kompletnym "lajkonikiem" -
ANTENA, nie załamuj
mniepierwszy raz to widzę, kompletnie sie na tym nie znam ;>
I czy radio musi być w kieszonce, żeby działało? czy nie?; d ostatnie już glupie pytanie !
-
Możesz je trzymać pod pachą tylko podłącz 3 kable
Przy tej kostce przy radiu to będzie tak...
czerwony z żółtym do plusa i czarny do masy...
Mam na myśli te kable, które są na fotce przy której pytasz o ten niebieski, potem kolory mogą być pomieszane, więc nie wywróżę -
w niektórych pioneerach ... niebieksi to sterowanie antena automatyczną
-
To to samo, tam po prostu jest impuls po włączeniu radia
Czyli można sterować anteną, wzmacniaczem lub też podłączyć kontrolkę, która będzie sygnalizować włączone radio jak ktoś lubi -
Możesz je trzymać
pod pachą tylko podłącz 3 kable
Przy tej kostce
przy radiu to będzie tak...
czerwony z żółtym
do plusa i czarny do masy...
Mam na myśli te
kable, które są na fotce przy której pytasz o ten niebieski, potem kolory mogą być
pomieszane, więc nie wywróżęale te przewody idą tak czy inaczej do kostki, później gdzieś w głąb auta i ja ich tam nie znajdę musialbym deske rozdzielczą zdejmować : D
ale popatrze jutro co gdzie idzie, no ale wszystko było dobrze! : (
-
Chodziło mi o to, że piszę o podłączeniu, na podstawie tamtej kostki.
-
Chodziło mi o to,
że piszę o podłączeniu, na podstawie tamtej kostki.jasne, tak zrobie, jesli sie uporam z tym co gdzie idzie i jak się tam dostać
Czyli czerwony skoro przy radiu jest połączony z żółtym to przy kostce może być luzem jak na zdjęciu?
-
O ile jeszcze ogarniam ten schemat to tak
-
Dobra, odkręciłem dalej i odkryłem, że czarny kabelek nie jest do niczego podpięty, a dalej już nie idzie czarny tylko kolory sie zmieniają i gdzie go w takim razie podczepić? moge go odprowadzić do tej masy, ale tak nie było, a nie chce przeinaczać ;s
edit:
Może ktoś wie, gdzie ten czarny kabelek końcowo jest uziemiany? to zaczna coś tam szperać, bo ten zegarek też nie działa -
Problemów c.d.
Podsufitówka mi święci wyłącznie w pozycji środkowej przy zamkniętych drzwiach, czyli wtedy właśnie nie powinna świecić, co jest : |
-
Jaka etykietka jest przy tym czarnym?
-
Jaka etykietka jest
przy tym czarnym?no ja wiem, że ground, mass i wogole, ale jak przykladam to i tak nie dziala : (
ale podejrzewam, że moze byc jakis wiekszy problem skoro podsufitowka zle dziala a zegar godziny nie wyswietla