Niedziałające światło przeciwmgielne tylne
-
Jak w temacie...nie działa mi tylne światło przeciwmgielne (lub jak ktoś woli przeciwmgłowe).
Żarówki dobre, bezpiecznik dobry, nie pamiętam kiedy przestało działać, po włączeniu nie świeci się kontrolka przy włączniku.
Zbliża się sezon jesienno zimowy i trzeba o to zadbać
Co mogę poczynić w tym kierunku?
To światło współpracuje z jakimś przekaźnikiem może? -
Wyciągnij włącznik i sprawdź czy prąd do niego dochodzi. Może zaśniedziało tak samo jak włącznik od tylnej wycieraczki itp lubi~~
-
Wyciągnij włącznik
i sprawdź czy prąd do niego dochodzi. Może zaśniedziało tak samo jak włącznik od
tylnej wycieraczki itp lubi~~Ja bym raczej radził jego rozebranie bo one w środku lubią śniedzieć lub po prostu nie stykać. Jak go będziesz rozbierał uważaj na metalowe kulki i sprężynki żeby nie pogubić.
-
Sprawdzałem miernikiem i jest przepływ między odpowiednimi pinami po wciśnięciu, więc nawet nie będę rozbierał, poza tym...wiem jak to tam wygląda Rozbierałem od spryskiwacza i wycieraczki, nic się nie zgubiło
-
Sprawdzałem
miernikiem i jest przepływ między odpowiednimi pinami po wciśnięciu, więc nawet nie
będę rozbierał, poza tym...wiem jak to tam wygląda Rozbierałem od spryskiwacza i
wycieraczki, nic się nie zgubiłoWolałem uprzedzić w razie gdyby co, bo ja jak w swoim rozbierałem to z 40 min jak nie więcej spędziłem na szukaniu kulki To może z tyłu przy lampie coś Ci zaśniedziało? Tam jest wilgoć i to nie mała.
-
Dzięki za rady
Jutro będę grzebać -
A jednak był to bezpiecznik - 5A, taki oddzielny, pod klapką.
Sprawa załatwiona - dziękuję -
Również mam problem z tylnym przeciwmgielnym. Lampka przy przełączniku się świeci, tylna lampa ma przejście prądu, prawdopodobnie pomiędzy przełącznikiem a lampą jest zwarcie.
Z tyłu dochodzą 2 kabelki brązowo-żółty i niebiesko zielony, czy wystarczy że do przełącznika podmienię te 2 kable??
xq92x widzę że też masz GS'a '95; gdzie jest ten bezpiecznik 5A??
-