Problem z licznikiem
-
Nie działa
obrotomierzZapewne nie do końca wsadziłeś linkę od skrzyni biegów do licznika. Trzeba było ją sobie odpiąć od skrzyni i popuścić trochę, to licznik by spoko wyszedł a i samo potem wpinanie tego było by o niebo lepsze.
i kilka kontrolek ważnych kontrolek, m.in. CheckEngine, kontrolka
ładowania, kontrolka oleju.Mi raz upaliło ścieżkę od kierunku, ale u Ciebie prawdopodbnie nie dopięta kostka.
W razie czego oglądnij tył licznika -
Kostki poprawiałem z 5 razy, więc to nie może być to
Gdyby ktoś wiedział w której kostce są poszczególne rzeczy, które mi nie działają to będę wdzięczny. -
Linka od skrzyni biegów do licznika odpowiada za prędkościomierz, nie obrotomierz
-
linka idąca od skrzyni biegów to linka prędkościomierza i nie ma nic wspólnego z obrotomierzem oprócz tego ze licznik prędkości też ma wskazówkę.
aby sprawdzić ktora to kostka, odpinaj te działające i sprawdzaj co się odłacza lub wyjmij licznik i leć po ścieżkach aby sprawdzić która kostka robi problemy.
-
Ponadto kontrolka ładowania świeci się podczas jazdy i wskaźnik temperatury podnosi się maksymalnie na tyle ile wskaźnik paliwa.
Możliwe, żeby to było coś przed kostkami? -
moze masę urwałeś przypadkiem ? gdzies kiedys widziałem schemat gdzie są masy w aucie. sprawdz przy nogach kierowcy przy lewym słupku, pośrodku pod konsolą za zapalniczką
-
Linka od skrzyni
biegów do licznika odpowiada za prędkościomierz, nie obrotomierzRzeczywiście, obrotomierz mi działał, prędkościomierz nie więc napewno jakaś kostka za to odpowiada.
Ponadto kontrolka ładowania świeci się podczas jazdy i wskaźnik temperatury podnosi się maksymalnie na tyle ile wskaźnik paliwa.
Ja tak mam, jak włącze stacyjkę z pozycję on.
-
Rzeczywiście, obrotomierz mi działał, prędkościomierz nie więc napewno jakaś kostka za to odpowiada.
Ja tak mam, jak włącze stacyjkę z pozycję on.Wiem jak było i wiem jak jest...i nie jest dobrze
Tak właśnie pomyślałem przed zalogowaniem, że może masa, pogrzebie jeszcze dziś, najwyżej znowu złoże, bo jutro trzeba jechać. -
Problem rozwiązany - przyczyną była przerwana ścieżka
-
Problem rozwiązany
- przyczyną była przerwana ścieżka
Dobrze mówiłem swoją drogą ciekawe, bo u mnie też jedną ścieżkę upaliło, choć nawet nie wiem jakim cudem.