Światła do jazdy dziennej, z wbudowanym automatem, jak zamontowac MK4
-
Witam, kupiłem
światła do jazdy dziennej, o te tutaj http://www.kgmedia.pl/LED+WBUD/1.jpg
mniej więcej wiem
co i jak (czarny do masy, biały do plusa pozycyjnych, czerwony do plusa zapłonu,
itp,) ale nie mam kompletnie pojęcia gdzie szukać kabelka plusa od zapłonu, szukałem
na necie trochę i nie znalazłem (szukałem konkretnie pod swifta mk4 1.3) potrzebuje
informacji gdzie szukać ewentualnie jakieś fotki lub opis dokładny mile widziany, z
góry dziękuje.a z ciekawości, w jakie miejsce je zamontujesz, bo sam o czymś takim myślalem, zdawaj relacje na bieżąco
-
w tym miejscu,
jak tylko uda mi się jakoś je "sprawnie" zamontować podzielę się informacją co i gdzie i jak
-
w tym miejscu,
jak tylko uda mi
się jakoś je "sprawnie" zamontować podzielę się informacją co i gdzie i jake to ciekaw jestem efektu końcowego : D
-
1. Otwierasz maskę
2. Po prawej stronie na podszybiu lokalizujesz cewkę zapłonową
3. Dwa czerwone kabelki od świateł łączysz w jeden i zakańczasz go złączką oczkową
4. Ową złączkę podłączasz do czerwonego kabelka na cewce poprzez podłożenie oczkowej końcówki pod śrubkę
5. Zamykasz maskę,przekręcasz zapłon i lampki działają (o ile wcześniej podłączyłeś właściwie przewody czarne i białe) -
dzięki wszystko działa trochę inaczej podpiłem to, bo czerwony do zapłonu ale pod kierownicą przeciąłem kabelek, białe do czerwonego pozycyjnych a czarne do maski czyli masse i bardzo fajnie działają wyłączają się jak się zaświeci pozycyjne, mijania itp, no i świeca od razu jak się przekręci kluczyk w pozycje ON
jak będę miał trochę czasu to opisze dokładniej co i jak zrobiłem
a oto efekt
-
dzięki wszystko
działa trochę inaczej podpiłem to, bo czerwony do zapłonu ale pod kierownicą
przeciąłem kabelek, białe do czerwonego pozycyjnych a czarne do maski czyli masse i
bardzo fajnie działają wyłączają się jak się zaświeci pozycyjne, mijania itp, no i
świeca od razu jak się przekręci kluczyk w pozycje ON
jak będę miał
trochę czasu to opisze dokładniej co i jak zrobiłem
a oto efekt
kiepsko widac na tym zdjeciu, bo swiatelko oslepia ;(((
-
jak tylko nadejdzie dzień zrobię nowe, skończyłem jak się już ściemniało a jeszcze alternator długo montowałem.
-
Nie wygląda to estetycznie ale pełni swoją funkcje,
tutaj linka daje bo zdjęcie jest za duże na posta...
-
Nie wygląda to
estetycznie ale pełni swoją funkcje,
tutaj linka daje bo
zdjęcie jest za duże na posta...
http://img571.imageshack.us/img571/586/dsc0136oe.jpgbardzo mi się podoba ; P
-
No takie jak moje - muszą być skierowane trochę w górę, bo inaczej słabo się rzuca światło w oczy.
Na razie będę ich używał, ale w słoneczny dzień sporo ludzi miga mi długimi, żebym zapalił światła mijania, bo słabo te ledy widać
Trzeba jakieś Helle porządne zamontować - 3 diody w jednej lampce, ale walą po oczach porządnie