Sczotki, Alternator, Suzuki Swift 1.3 wymiana, rozmiar
-
Witam, przymierzam się do wymiany szczotek w alternatorze, ale patrzyłem na rożne strony i nie znalazłem, potrzebuje informacji na temat wymiaru, widziałem rożne (6.3 x 4, 7 x 16, 4.6 x 6.4 i tak dalej) nie mam kompletnie pojęcia jakie są w alternatorze oryginalnym w Suzuki Swift 1.3 sedan 97r
A więc jaki rozmiar szczotek do alternatora, w/w aucie.
Z góry dziękuje. -
Nie wiem czy Ci się to przyda, ale ja zamawiałem szczotki do rozrusznika i dobierane były na podstawie numeru z rozrusznika, tak samo jak tulejki.
Być może gdybyś wpisał na Allegro numer z rozrusznika to znalazłoby Ci szczotki do niego -
Nie wiem czy Ci się
to przyda, ale ja zamawiałem szczotki do rozrusznika i dobierane były na podstawie
numeru z rozrusznika, tak samo jak tulejki.
Być może gdybyś
wpisał na Allegro numer z rozrusznika to znalazłoby Ci szczotki do niegoja pamietam, ze jak mi naprawiano alternator, to roznil sie rozmiar pierscienia, natomiast szczotki byly te same, wiecej nie powiem, bo nie wiem ; /
-
a co do alternatora, czy alternator ktory jest np http://moto.allegro.pl/alternator-fiat-seicento-1-1-punto-55-60-75-palio-i2482389153.html tutaj do fiata dało by się zamontować do swifta??
-
a co do
alternatora, czy alternator ktory jest np
http://moto.allegro.pl/alternator-fiat-seicento-1-1-punto-55-60-75-palio-i2482389153.html
tutaj do fiata dało by się zamontować do swifta??Alternatory do Fiata to najgorsze altki na świecie - pękające obudowy, zacierające się łożyska...
Wejdź na zlosnikiową Motogiełdę, kolega Maruszek ma chyba alternator do Swifta w dobrej cenie
-
witam postanowiłem oddać swój alternator do regeneracji kosztowało mnie to 100zł bardzo dużo ale warto było o to efekt po prawej po regeneracji a po lewej przed...
-
witam postanowiłem
oddać swój alternator do regeneracji kosztowało mnie to 100zł bardzo dużo ale warto
było o to efekt po prawej po regeneracji a po lewej przed...
teraz ladniej wygląda, czy i działa nawet? : D
-
Jak nowy
Na pewno regenerowali, a nie zamienili na nowego "chinola"?
-
na pewno, alternator zamocowany i działa jak należy, najgorsze było jego wymontowanie....
-
na pewno,
alternator zamocowany i działa jak należy, najgorsze było jego wymontowanie....jak oni to tak doczyścili?
-
Panowie szukam szczotek do mojego altka, wymieniał ktoś kiedyś samodzielnie?
Edit: Znalazłem takie fanty - cena dobra, wysyłka też - chyba się skuszę
Jutro podjedzie ojciec z częściami na wzór i chyba będziemy zamawiać