Demontaż kierownicy z Airbag [ Swift 1.0]
-
Witam. Chciałbym ustawić sobie kierownice prosto w swoim Swifcie, lecz posiadam poduszkę. Nigdy nie robiłem takich operacji z kierownica wyposażoną w AIRBAG. Jakieś wskazówki dotyczące demontażu i montażu ? Jak dobrać się w ogóle do śruby głównej w kierownicy aby ustawić ją prosto?
-
Witam. Chciałbym
ustawić sobie kierownice prosto w swoim Swifcie, lecz posiadam poduszkę. Nigdy nie
robiłem takich operacji z kierownica wyposażoną w AIRBAG. Jakieś wskazówki dotyczące
demontażu i montażu ? Jak dobrać się w ogóle do śruby głównej w kierownicy aby
ustawić ją prosto?odkręcić dwie śruby z boków poduszki (torx), delikatnie wyciągnąć poduszkę (żeby nie pourywać przewodów od alarmu i poduszki) i już zdaje się, że masz dostęp do głównej śruby - nakrętki - którą odkręcasz i możesz wyciągnąć kierownicę i włożyć jak chcesz, to będzie klucz 17, nie taki, tylko taki, a najlepiej to zrobić zbieżność kół przednich, o ile masz podejrzenie że jest nie nie ustawiona, to Ci ustawią od razu prosto
-
przede wszystkim... mk3, czy mk4-5... 4-5 jest podłaczona kabelkiem. mk3 jest z boku kierownicy jest dodatkowa pod zaślepką śrubka...
-
Jeżeli masz krzywo kierownicę to jest do ustawienia zbieżność osi przedniej. Skoro tak jest to po co przestawiać kierownicę na wieloklinie ?
-
No właśnie dzwinie. Podczas jazdy nagle zauwazylem ze kierownica krzywo stoi. To jest model mk 3.
-
No właśnie dzwinie.
Podczas jazdy nagle zauwazylem ze kierownica krzywo stoi. To jest model mk 3.krawężnik biles? ; >
-
Właśnie nie. W nic nie uderzyłem. Patrzyłem pod spód... wszystko proste.