Jak zamontować wzmacniacz?
-
Nie ogarniam zupełnie tematu, czy musi być koniecznie w bagażniku, obok głośników na półce, czy może być gdzieś pod radiem (schować go pod deską rozdzielczą, jakie przewody kupić i pod co je podczepić?
bo mam 4 głośniki, 2 zwykłe jakieś z przodu i dwa po 300W na półce i polecono mi właśnie kupić jakiś wzmacniacz nawet słaby i podobno ma być duża różnica.
Z przodu głośniczki są głośne nawet, ale tylko kiedy te z tyłu są odłączone, a no i radio ma napis 4 x 40 watt
Jestem zupełnie goły w temacie, tuby nie chce, tylko wyciągnąć co można z tego co jest
-
Przede wszystkim najpierw musisz obczaić czy radio ma wyjście na wzmacniacz
-
Przede wszystkim
najpierw musisz obczaić czy radio ma wyjście na wzmacniacz6 - 7 letni pioneer, trzeba pewnie wyciągać? ; | czy ręką siegne od tyłu hmm
ide zobaczyć -
jak pioneer to powinieneś szukać wyjscia na czincze
-
jak pioneer to
powinieneś szukać wyjscia na czinczenie rozumiem co do mnie mówisz
ale wyjąć radia nie umiem bo sztywno siedzi w kieszeni, a z tyłu niewiele wyczułem poza wejściami jakby na mini jacka ; ]
edit: w ilości sztuk 2
edit2:
O takie coś tylko że już wbudowane:
http://foto.glosniki.co/konwerter_audio/duze/konwerter_audio_01.jpgNo to jeśli mam (bo licze ze to jest to), to co dalej ;>
-
Żeby wyjąć radio musisz obczaić od przodu w ktorym miejscu są zaczepy ramki (wyjmij panel i tą plastikową rameczke); potem zaczepy mozna przycisnąć 2 płaskimi mały wkrętakami a radio możesz wypchąć wtedy od tyłu.
Jeśli masz wyjście na wzmacniacz z radia na czinczach takie jak pokazales na zdjeciu to podpinasz w nie wzmacniacz a ze wzmacniacza wyprowadzasz przewody do głośników. Wydaję mi się, że można wzmaczniacz gdziś pod deską schować o ile jest miejsce, ale w tej kwestii niech lepiej wypowiedzą się eksperci od car audio
-
Jeśli nie masz o tym żadnego pojęcia to lepiej nie ruszaj gdyż trzeba jeszcze podpiąć zasilanie do wzmacniacza i kilka innych kabli, potem głośniki podpiąć, a potem to jeszcze wyregulować także raczej sam tematu nie ogarniesz. Jeśli chodzi o miejsce do montażu to wybiera się bagażnik ponieważ jest tam najwięcej miejsca na jego montaż
Pozdrawiam, Kuba
-
Jeśli nie masz o
tym żadnego pojęcia to lepiej nie ruszaj gdyż trzeba jeszcze podpiąć zasilanie do
wzmacniacza i kilka innych kabli, potem głośniki podpiąć, a potem to jeszcze
wyregulować także raczej sam tematu nie ogarniesz. Jeśli chodzi o miejsce do montażu
to wybiera się bagażnik ponieważ jest tam najwięcej miejsca na jego montaż
Pozdrawiam, Kubaczarna magia jednym słowem, dla jegomościa co nie wie co to jest chinka, czincza, rca czy jak to tam ktoś lubi nazywać
Co do miejsca na wzmacniacz, jak jest jakiś w miarę mały, to jest jeszcze parę innych miejsc na montaż2 zwykłe jakieś z przodu i dwa po 300W na półce i polecono mi właśnie kupić jakiś
wzmacniacz nawet słaby i podobno ma być duża różnica.tia będzie ... wydana kasa i kicha zawinięta w szmatę
Z przodu głośniczki
są głośne nawet, ale tylko kiedy te z tyłu są odłączone, a no i radio ma napis 4 x
40 wattja bym otworzył szybę, wtedy dźwięk z głośników przednich jest lepiej słyszalny
Jestem zupełnie
goły w temacie, tuby nie chce, tylko wyciągnąć co można z tego co jestja tam tuby też bym nie chciał
-
Będę miał kase to przyjadę sie do speca jakiegoś. Może ktoś mi poleci w wawie
-
Będę miał kase to
przyjadę sie do speca jakiegoś. Może ktoś mi poleci w wawielicz się że trzeba będzie zostawić ok. 300 zł ... jak nie lepiej w zależności od warsztatu ... niestety nie jest to tania zabawa jak się wydaje.