Grzejący się silnik
-
Witam, ostatnio wymieniłem olej wraz z filtrem. Po tej 'operacji' po przejechaniu 6-7 km i późniejszym staniu załącza się wiatrak, wskaźnik temp nie pokazuje żeby silnik był zagrzany ani nic.. W zbiorniczku chłodziwa dosyć często muszę braki uzupełniać ale wcześniej też tak było i nie wiatrak się nie załączał?
-
Witam, ostatnio
wymieniłem olej wraz z filtrem. Po tej 'operacji' po przejechaniu 6-7 km i
późniejszym staniu załącza się wiatrak, wskaźnik temp nie pokazuje żeby silnik był
zagrzany ani nic.. W zbiorniczku chłodziwa dosyć często muszę braki uzupełniać ale
wcześniej też tak było i nie wiatrak się nie załączał?Raczej bym nie wiązał tych dwóch rzeczy ze sobą, a skupił się na problemie, który masz od dawna czyli ubywający płyn ze zbiorniczka...
Być może zbiegło się z to z czasem, w którym wymieniałeś olej. -
Być może masz walnięty korek od zbiorniczka wyrównawczego i chłodziwo zamiast wracać jest po prostu wylewane poza zbiornik.
-
Być może zbiegło
się z to z czasem, w którym wymieniałeś olej.
Ale mi już wcześniej ubywało płynu i nigdy nie załączył się wiatrak
Ale skoro tak to zobaczę gdzie mi ten płyn ubywa i spróbuje to ogarnąć -
Ale mi już
wcześniej ubywało płynu i nigdy nie załączył się wiatrak
Ale skoro tak to
zobaczę gdzie mi ten płyn ubywa i spróbuje to ogarnąćOdpal samochód i obserwuj węże i silnik, u mnie w swifcie jeden wąż miał dziurkę i uciekał płyn, na szczęście było to tuż przy jego końcu więc wystarczyło ucięcie fragmentu z dziurką.
-
Ale mi już
wcześniej ubywało płynu i nigdy nie załączył się wiatrak
Ale skoro tak to
zobaczę gdzie mi ten płyn ubywa i spróbuje to ogarnąćObadaj bardzo dokładnie cały układ chłodzenia, a w szczególności wszystkie węże, zbiorniczek i korek od zbiorniczka.
Jak znajdziesz wyciek, to będziemy myśleć dalej. (jeśli w dalszym ciągu będzie problem z załączaniem się wiatraku) -
Panowie rozumiem, że otwierając korek od chłodnicy powinienem od razu widzieć płyn? Tzn chłodnica powinna być tak jakby zalana płynym?
-
Powinno być do pełna, a jak coś to powinno zabierać ze zbiorniczka w razie ubytku.
Znaczy u mnie tak jest i chłodzenie mam OK
Ponadto wygrzebałem parę danych odnośnie układu chłodzenia:- ciśnienie 0,9 Bara,
- termostat otwiera się przy 82-88 stopni Celsjusza,
- wentylator działa przy 93/98 stopni Celsjusza.
Takie dane otrzymałem kiedyś od kolegi Erde'go przy okazji innego pytania
-
Odpaliłem dzisiaj autko i popatrzyłem na przewody.
Przewody są całe, z nich nie cieknie, pod zbiornikiem sucho, wczoraj dolałem płynu(przejechałem z 15km) i póki co w chłodnicy płynu jest odpowiednia ilość, ze zbiorniczka trochę mi go zabrało, pewnie żeby ten poziom wyrównać. Pod autem było sucho po jakiś 5 min od odpalenia, ale teraz moje pytanie. Czy mam go odpalić i zostawić aż silnik osiągnie swoją temperaturę? -
a zobacz czy przewody są bardzo twarde czy da się bez problemu zgiąć
-
wycieku na zimnym mozesz nigdzie nie zobaczyc. jak się rozgrzeje silnik i ciśnienie w układzie skoczy od tych 0.9 bara dopiero moze zacząc wyciekać. jeździsz na płynie chłodzącym czy koncentracie ?
-
. jeździsz na płynie chłodzącym czy
koncentracie ?
Ostatnio na 'koncentracie' -
. jeździsz na
płynie chłodzącym czy
Ostatnio na
'koncentracie'teraz już śmiało możesz dolewać wody
-
teraz już śmiało możesz dolewać wody
Najlepiej destylowanej! -
niestety - prawda jest taka ze koncenstrat będzie odparowywał bo układ chłoodzenia jest otwarty a nie zamknięty niestety.
-
ja wodą destylowaną zajechałem pompę wody po 100 km
teraz leję już tylko i zawsze PETRYGO ( zawsze mam w bagażniku)
-
ja wodą destylowaną zajechałem pompę wody po 100 km
Jak jeździłeś na samej wodzie to może i tak
Gdyby co to ja miałem na myśli uzupełnianie koncenrtatu -
Odpaliłem dzisiaj
autko i popatrzyłem na przewody.
Przewody są całe, z
nich nie cieknie, pod zbiornikiem sucho, wczoraj dolałem płynu(przejechałem z 15km)
i póki co w chłodnicy płynu jest odpowiednia ilość, ze zbiorniczka trochę mi go
zabrało, pewnie żeby ten poziom wyrównać. Pod autem było sucho po jakiś 5 min od
odpalenia, ale teraz moje pytanie. Czy mam go odpalić i zostawić aż silnik osiągnie
swoją temperaturę?Dokładnie.
Sprawdzaj dopiero na rozgrzanym silniku.Wyciek spod pompy wody wykluczyłeś?
-
Panowie rozumiem,
że otwierając korek od chłodnicy powinienem od razu widzieć płyn? Tzn chłodnica
powinna być tak jakby zalana płynym?Chłodnica musi być zawsze pełna.
Ewentualne ubytki w niej są uzupełniane za pomocą zbiorniczka wyrównawczego. -
Wyciek spod pompy
wody wykluczyłeś?
Zrobiłem błąd i nie poczekałem aż silnik się w pełni rozgrzeje.- Ostatnio nawet w chłodnicy było bardzo mało płynu(wtedy samego płynu) więc coś tam dalej musi być nie tak chyba?