Wymiary tłumika końcowego
-
Czy ktoś może wie jakie wymiary ma końcowy tłumik w GTi? Chyba takie same jak zwykłe Swifty ale to znaczy jakie? Ktoś wie?
-
jaki wymiar konkretnie ciebie interesuje? robisz puche na zamówinie?
-
jaki wymiar konkretnie ciebie interesuje? robisz puche na zamówinie?
Tak dokładnie - cały końcowy robię na zamówienie i potrzebuję wymiary całej puchy końcowej.
-
to starej już nie masz
-
to starej już nie masz
Mam zamontowany na samochodzie a nie mam jak go za bardzo zmierzyć bo nie będę się na ulicy kładł pod samochód ;P
-
Mam zamontowany na
samochodzie a nie mam jak go za bardzo zmierzyć bo nie będę się na ulicy kładł pod
samochód ;Pto SS-a wywaliłeś w ogóle ?
-
to SS-a wywaliłeś w ogóle ?
Oryginalny z GTi był tak przegnity, ze kilka dni po kupnie mechanik od razu mi go wymienił (w połowie drogi z miejsca kupna do domu już sie rozszczelnił na pierwszym lepszym garbie na jezdni
Gdzieś chyba mam Polmostów od zwykłego 1.3 który miałem zamontowany przez jakiś czas ale nie wiem gdzie i jakieś 20km od miejsca zamieszkania go mam u rodziców w garażu. A wymiary potrzebuję dośc pilnie. -
chodziło mi o SuperSprinta, w końcu robiony był na wzór ori
Niestety nie pomogę obecnie -
chodziło mi o SuperSprinta, w końcu robiony był na wzór ori
Niestety nie pomogę obecnieTak jak pisałem Supersprint jest cały czas zamontowany, a ponieważ przeniosłem się do Warszawy to nie bardzo mam gdzie podnieść samochód na spokojnie i sobie go pomierzyć
-
ooo a właśnie swojego miałem pociąć, koło północy podam wymiary
tak więc przekątne owala mają 22.5cm i 18.5cm z tym obramowaniem, 21.5 i 17.5 bez długość 32cm, obwód 63 i tyle chyba
-
tak więc przekątne
owala mają 22.5cm i 18.5cm z tym obramowaniem, 21.5 i 17.5 bez długość 32cm,
obwód 63 i tyle chybaA to owal może mieć przekątne?
Też wczoraj wieczorem pomierzyłem mojego Supersprinta na ile mi się udało:
Długość 32cm
Szerokość 24cm
Wysokość 12cmJeszcze pytanko czy rura wydechowa wchodzi do tej puszki po środku i czy końcówki wychodzą po środku puszki czy są przesunięte oraz czy końcówki wychodzą na wprost czy są "podgięte" lekko do góry ?
-
Org GTi? Dwie końcówki wychodzą na dole na środku poziomo albo się mylę ;> ale jak wchodzi to Ci nie powiem bo nie pamiętam a jest za zimno żebym miał iść i to sprawdzić.
-
Jeszcze pytanko czy
rura wydechowa wchodzi do tej puszki po środku i czy końcówki wychodzą po środku
puszki czy są przesunięte oraz czy końcówki wychodzą na wprost czy są "podgięte"
lekko do góry ?A na Allegro nie ma żadnego zamiennika oryginału do GTI?
Może to Ci pomoże - niby do litra i 1.3, ale może wejście jest takie samo w puszkę jak w gitajcu kliken
Ja bym sobie wziął taką wersję do sedaniora kliken
-
Cytat:
To to sa wielkie lochy a ja chcę dyskretne 2 rurki jak w oryginale GTi ale o troszkę większej średnicy - 2" albo 2.25" z cienkiej polerowanej blachy jak w oryginale - ma być dyskretnie ale sugerujące, że "coś tu jest nie tak"
U mnie teraz na Superstrincie końcówka jest tak umieszczona (swoją drogą zmierzyłem, że końcówki powinny mieć okł 11cm długości - Supersprint ma 13cm)
-
Tak dokładnie -
cały końcowy robię na zamówienie i potrzebuję wymiary całej puchy końcowej.Szukałem w necie, oglądałem filmiki z dźwiękami wydechów i ja końcowy dam Magnaflow. Nie są jakoś tragicznie drogie, ładnie wykonane i opinie dobre, że cicho jak się delikatnie jedzie, a jak da w ogień to głośniej, ale przyjemnie.
-
A to owal może mieć
przekątne?Oj tam, oj tam późno było
Jeszcze pytanko czy
rura wydechowa wchodzi do tej puszki po środku i czy końcówki wychodzą po środku
puszki czy są przesunięte oraz czy końcówki wychodzą na wprost czy są "podgięte"
lekko do góry ?Poprawka
rura wchodzi 2.5 cm od górnej krawędzi tłumika i jest przesunięta 2.5 w prawo, końcówki zaczynają się ok 2.5 cm od dolnej krawędzi i też są przesunięte w prawo ze 2cm
i wszystko na prosto wchodzi