Jak dostać się do zegarów w mk4? (wymiana żarówek)
-
no faktycznie
musialem przeoczyć te zdjecie z informacją, byloby duzo prosciej,
jeszcze chciałbym
się upewnić co do żarówek, żeby nie rozkrecac dwa razy, wyczytalem ze tam sa zarowki
w5w, natomiast nie wiem co to za oznaczenie ; | to jest to samo co w postojowych?
12VPojadę do tej Wawy i cię
Jest foto w manualu. Tak każde zdjęcie trzeba na tacy podać ?
Poza tym W3W, 5 Watowe są za mocne.
Albo kup ledy, bo jak rozwalisz zielone kondony z żarówek to znowu będzie lipa !
-
Nie wiem jak
sytuacja wygląda dokładnie w mk4, ale ja w mk5 włożyłem rękę pod deskę od dołu i
wykręciłem żarówki. Fakt, że wymagało to trochę cierpliwości i lekko zdartej skóry
na kostkach, ale obeszło się bez rozkręcania. Dla mnie najtrudniej było wymienić
żarówkę podświetlającą zegary po stronie wskazówki od poziomu paliwa, z resztą
poszło w miarę sprawnie.Sytuacja wygląda tak samo i w MKIV i MKV, bo są te same zegary, decha i mocowanie.
30 minut z przerwami na papierosa zajmuje cała operacja bez krwi i innych zbędnych uszkodzeń np. wiązki przez grzebanie po omacku. -
no faktycznie
musialem przeoczyć te zdjecie z informacją, byloby duzo prosciej,
jeszcze chciałbym
się upewnić co do żarówek, żeby nie rozkrecac dwa razy, wyczytalem ze tam sa zarowki
w5w, natomiast nie wiem co to za oznaczenie ; | to jest to samo co w postojowych?
12Vnajlepiej jak wykręcisz to wszystko, wyjmiesz żarówkę i z nią jako wzorem udasz się do sklepu moto lub na stację paliw i kupisz odpowiednią...
Żeby Cię trochę zakręcić to w moich zegarach - japońskich jeszcze bo te z obrotkiem mam rok starsze od auta czyli z 1993 roku w podświetleniu występują żarówki, których typu nie potrafię określić - na pewno to nie W3W, tylko mniejsze - wielkością coś jakby pośrodku pomiędzy W3W a T5 1,2W.
Kolega Nanbu nie uwierzy ale tak jest naprawdę
Ja dałem po prostu oprawki żarówek w zegarach od Poldka - tam wchodzą te mniejsze T5 i gra gitara...
Ale chętnie dowiedziałbym się co tam powinno siedzieć
-
Ja mam zegary węgierskie i japońskie, podświetlenie jest realizowane przez ten sam typ żarówek co podświetlenie np: kierunkowskazu w japońskich z GTi, a w węgierskich są dużo większe, dokładnie te co na zdjęciu wcześniej były pokazane